Quantcast

Χιουμουριστικό και προκλητικό σποτ υπέρ των ομοφυλόφιλων ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2014

Αυτή είναι η Καναδική απάντηση ενάντια στην ομοφοβία της Ρωσίας

danaouki-hime

7 Φεβρουαρίου 2014

Σήμερα ξεκινούν οι 22οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2014 στο Σότσι της Ρωσίας, μέσα σε ένα κλίμα έντασης και διεθνών διαμαρτυριών λόγω της ψήφισης των αντι-ομοφυλοφιλικών νόμων και της καταπίεσης των ομοφυλόφιλων στην χώρα. Ήδη αθλητές , αρχηγοί κρατών και άνθρωποι του πνέυματος έχουν πάρει δημόσια θέση ενάντια στις πρακτικές του ρωσικού κράτους.

Το Καναδικό Institute of Diversity and Inclusion (CIDI) δημιούργησε το παρακάτω χιουμοριστικό βίντεο με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει τον κόσμο για το – θεσμοθετημένο πλέον – ομοφοβικό πρόβλημα της Ρωσίας. Το σποτάκι το οποίο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων παρουσιάζει δύο αθλητές του Λουτζ (Luge), σ’ ένα φαινομενικά σεξουαλικό ενσταντανέ και δηλώνει περιπαιχτικά πως “οι Ολυμπιακοί ήταν πάντα λίγο gay, ας τους διατηρήσουμε έτσι”.

http://www.youtube.com/watch?v=effb2JYiKXM

Παράλληλα με το βίντεο το CIDI προτρέπει τους χρήστες του Facebook να αλλάξουν την εικόνα προφίλ τους σε μια που απεικονίζει δυο αθλητές του Λουτζ να σχηματίζουν το σήμα της ισότητας.

Best of internet