Quantcast

O GZA στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο για τη Ζωή, το Σύμπαν και τα Πάντα

Ή «μετά τον Kanye, το νέο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς ‘ράπερς στα πανεπιστήμια’»

LUBEN CREW

25 Νοεμβρίου 2013

 
 

Μια νέα μόδα φαίνεται να αναδύεται τελευταία: αφού το Harvard θέσπισε μια υποτροφία προς τιμήν του Nas και μετά την απρόσμενη εμφάνιση του Kanye West σε φοιτητές αρχιτεκτονικής, ήρθε η σειρά του GZA να αξιοποιήσει το ακαδημαϊκό βήμα που του προσφέρθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Ο γνωστός ράπερ παρέδωσε μια διάλεξη με θέμα «Συνείδηση, Δημιουργικότητα και Μουσική», κατά τη διάρκεια της οποίας ράπαρε a capella κάποιους στίχους σχετικά με τη δημιουργία του σύμπαντος. Το βίντεο έχει κατέβει, αλλά πιθανότατα οι στίχοι ήταν αυτοί:

 
 

 
 

Οι πρόσφατες δραστηριότητες του GZA τείνουν να επικυρώσουν το προσωνύμιό του, Genius. Τελευταία ασχολείται με το σκάκι χωρίς να διστάζει να μιλήσει δημοσίως για την αγάπη του για το σπορ, ενώ – θεωρώντας πως το hip hop μπορεί να αποτελέσει κατάλληλο εργαλείο για εκπαιδευτικούς σκοπούς – προωθεί σε συνεργασία με το Columbia University και το Rap Genius ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα σχολεία της Νέας Υόρκης. Για το επερχόμενο άλμπουμ του, Dark Matter, το οποίο αντλεί τη θεματολογία του απ’ τις φυσικές επιστήμες, ο GZA έχει συναντηθεί με επιστήμονες του Cornell και του MIT και έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με τον διάσημο αστροφυσικό Neil deGrasse Tyson. Το Dark Matter αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2014 και η μουσική του θα εκτελείται από φιλαρμονική ορχήστρα.

 
 

 
 

Παράλληλα, ετοιμάζεται μια νέα ηχογράφηση του θρυλικού “Liquid Swords” με live μπάντα αντί για DJ, ενώ σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του RZA, απομένουν μόνο 45 ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί το καινούργιο άλμπουμ των Wu-Tang Clan.

 
 

Best of internet