Quantcast

Η αυθόρμητη διάλεξη του Kanye West στο Χάρβαρντ

Όπως είπε και ο Frank Zappa, το να μιλάει ένας μουσικός για αρχιτεκτονική είναι σαν να χορεύ… εμ…

LUBEN CREW

18 Νοεμβρίου 2013

 
 

Μετά από πρόσκληση της αφροαμερικανικής ένωσης φοιτητών του Χάρβαρντ, ο γνωστός ράπερ Kanye West με τη σύζυγό του Kim Kardashian, επισκέφθηκαν το studio του αρχιτεκτονικού τμήματος του πανεπιστημίου. Ο γνωστός ράπερ που τελευταία δεν χάνει ευκαιρία να αξιοποιήσει το δημόσιο βήμα, αφού ανακοίνωσε ότι χαρίζει εισιτήρια σε όλους τους φοιτητές για τη συναυλία του το ίδιο βράδυ της 17ης Νοέμβρη, προέβη σε μία αυθόρμητη εμψυχωτική ομιλία υπέρ της σημασίας των αρχιτεκτόνων για τον κόσμο.

 
 

Το βίντεο της ομιλίας

 
 

«Περπατώντας στον χώρο αποφάσισα να σιγουρευτώ ότι όλοι θα έχουν εισιτήρια για το show. Όποιος θέλει να έρθει απόψε, μπορείτε να προμηθευτείτε όλοι στο γραφείο [σημ.: δωρεάν] εισιτήρια! [γέλιο, χειροκρότημα, επευφημίες]

Αλλά ήθελα απλά να σας πω ότι στ’ αλήθεια πιστεύω πως ο κόσμος μπορεί να σωθεί μέσα απ’ τον σχεδιασμό και ότι όλα στην πραγματικότητα χρειάζεται να «αρχιτεκτονηθούν». Και αυτός είναι ο λόγος που ακόμα και κάποιοι απ’ τους πρώτους υπαλλήλους της DONDA ήταν αρχιτέκτονες που άρχισαν να σχεδιάζουν t-shirt αντί για κτίρια. Μόνο και μόνο για να δουν τη δουλειά να υλοποιείται.

Αν κάτσω και μιλάω στην Όπρα για 2 ώρες, η συζήτηση αφορά τη συνειδητοποίηση, την αυτο-συνείδηση και το να βλέπεις τη δημιουργικότητα να συμβαίνει μπροστά στα μάτια σου. Ο λόγος λοιπόν που εμφανίζομαι σε τόσες συνεντεύξεις είναι επειδή έχω γευθεί τι σημαίνει να δημιουργείς και να μπορείς να επηρεάζεις προς μια θετική κατεύθυνση.

Και ξέρω πως θα έρθει κι άλλη δημιουργικότητα. Και ξέρω πως υπάρχουν προοδόπληκτοι που αναχαιτίζουν τις καλές σκέψεις και άνθρωποι σε γραφεία που φοβούνται τις πραγματικά καλές ιδέες και οι οποίοι σταματούν τους δημιουργικούς ανθρώπους.

Πιστεύω ότι η ουτοπία είναι πραγματικά εφικτή, αλλά έχουμε ως ηγέτες τους λιγότερο έντιμους, τους λιγότερο καλαίσθητους, τους ηλιθιότερους και τους πιο πολιτικούς. Με κάνενα τρόπο δεν μπορώ να θεωρηθώ πολιτικός – στην καλύτερη πολιτικά μη-ορθός [Γέλια] και πολύ ευθύς. Πραγματικά εκτιμώ την προθυμίας σας να μάθετε την τέχνη σας, αντί να είστε τεμπέληδες ως προς τη δημιουργία.

Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Απόψε, το show, αν έρθετε να με δείτε… εμ, είμαι λίγο διστακτικός να το παρουσιάσω σε αρχιτέκτονες. [Γέλια] Η σκηνή έχει κάποια ελαττώματα. [Γέλια] Είναι η έκφραση ενός συναισθήματος, οπότε θα ήθελα να μου το επιτρέψετε. Κι αυτά ήταν όσα είχα να πω. Σας ευχαριστώ πολύ.»

 
 

kanyeharvard

kanyeharvard1

kanyeharvard2

 
 

Best of internet