Quantcast

Πέθανε ο Andre Braugher, αιώνιος Captain Holt της καρδιάς μας

Μόλις 61 ετών, τεράστιος ηθοποιός, RIP

THE NERDSTREAM

13 Δεκεμβρίου 2023

Είναι λίγοι οι μπάτσοι που αγαπάμε, φίλες και φίλοι. Είναι αυτοί του Police Academy, αυτοί του The Wire, αυτοί του Brooklyn Nine-Nine, και κάπου εκεί τελειώνει η λίστα. Σήμερα λοιπόν μαθεύτηκε ότι έφυγε από τη ζωή ένας τηλεοπτικός μπάτσος που πραγματικά αγαπήσαμε, κι όχι μία αλλά δύο φορές. Ο Andre Braugher, δηλαδή ο λατρείας Captain Holt του Brooklyn Nine-Nine, πέθανε σε ηλικία μόλις 61 ετών.

Τον Braugher τον λατρέψαμε πολύ νωρίτερα βέβαια, μέσα από τον ρόλο του ως Detective Pembleton στην θρυλική σειρά Homicide: Life on the Street που έπαιξε στο NBC από το 1993 μέχρι το 1999. Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη σειρά του David Simon, δημιουργού του The Wire, η οποία βασίστηκε στο βιβλίο του Homicide: A Year on the Killing Streets, και στην οποία δούλεψε κι ο ίδιος ως σεναριογράφος και παραγωγός από ένα σημείο και μετά.

Για την ερμηνεία του ως Frank Pembleton κέρδισε κάμποσα βραβεία (μεταξύ τους και Emmy), και δικαίως γιατί πρόκειται για μια από τις σπουδαιότερες ερμηνείες στην ιστορία της τηλεόρασης. Στην συνέχεια ο Braugher πρωταγωνίστησε στο Men of a Certain Age, αλλά το μεγάλο μπαμ το (ξανά)κανε με το Brooklyn Nine-Nine και την εξαίρετη ερμηνεία του ως Raymond Holt από το 2013 μέχρι το 2021 που ολοκληρώθηκε η σειρά.

Παρότι πρόκειται κατά γενική ομολογία για εξαιρετικό ηθοποιό, ο Braugher δεν έκανε ποτέ το φουλ πέρασμα στη μεγάλη οθόνη, με αποτέλεσμα να έχει στην φιλμογραφία του κυρίως μικρότερους δεύτερους και τρίτους ρόλους. Δεν πειράζει όμως, η τηλεοπτική δουλειά του ήταν αρκετή για να τον εκτιμήσουμε και να τον αγαπήσουμε. RIP λοιπόν, και πάμε να δούμε μερικούς αποχαιρετισμούς που ανεβαίνουν από χτες:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Terry Crews (@terrycrews)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chelsea Peretti (@chelsanity)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brooklyn Nine-Nine (@brooklyn99)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Questlove (@questlove)

Best of internet