Quantcast

Συνεχίζεται η θεατρική παράσταση Τσίου, μετά από σαφή λαϊκή απαίτηση

Πήρε παράταση μέχρι 23 Ιουλίου, κάντε τα κουμάντα σας

THE NERDSTREAM

19 Ιουλίου 2023

Μετά τα συνεχόμενα sold out και τη μεγάλη αγάπη του κόσμου για τη θεατρική μεταφορά της θρυλικής ταινίας ΤΣΙΟΥ στον Βοτανικό, έξι έξτρα παραστάσεις προστίθενται, από Τρίτη 18 Ιουλίου έως Κυριακή 23 Ιουλίου κάθε βράδυ στις 21.00, για μια τελευταία ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ζωντανά και από κοντά τους ανεπανάληπτους ήρωες του Μάκη Παπαδημητράτου να ξεδιπλώνουν την παράξενη ιστορία τους στα καυτά τσιμέντα της πόλης. Εορταστικό κλείσιμο παραστάσεων με γενική είσοδο 15 ευρώ για όλες τις ημέρες. Προσοχή: η αίθουσα κλιματίζεται.

Η πολυβραβευμένη ταινία-μύθος, με το χαμηλότερο μπάτζετ στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου και τις ατάκες που έγιναν viral πριν ακόμα γεννηθεί ο όρος, που διαδόθηκε και λατρεύτηκε μέσα από την πειρατεία και την παράνομη διακίνηση και που ακόμα ψάχνουμε ποιος τη διέρρευσε πρώτος στο διαδίκτυο πριν την επίσημη προβολή της και έφτασε να ξεπεράσει τα 1.000.000 views το 2005 στο google videos (όταν 4 στους 5 δεν είχαν καν ίντερνετ!) ετοίμασε ένα θρυλικό -θεατρικό- comeback και η ανταπόκριση του κοινού της Αθήνας είναι πρωτοφανής.

Ο «Τσίου…» του Μάκη Παπαδημητράτου, το απόλυτο underground σύμβολο του ελληνικού σινεμά, επέστρεψε φέτος το καλοκαίρι, 18 χρόνια μετά την πρώτη του προβολή, αυτή τη φορά με τη μορφή θεατρικής παράστασης.  O θρυλικός Τσίου παρουσιάζεται με την υπογραφή του ίδιου σκηνοθέτη και ένα μεγάλο μέρος από την ίδια ομάδα ηθοποιών της ταινίας, με εξαιρετικές προσθήκες. Ταυτόχρονα ο «Τσίου…» δεν σταματά να μας εκπλήσσει, καθώς όλοι θέλουν να γίνουν μέρος του. Οι εξαιρετικοί διεθνείς Έλληνες ζωγράφοι/street artists, όπως Sonke, Dazno, Σπύρος Αγγελόπουλος, Μαρία Κόκκινου, συμμετέχουν στην παράσταση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ολοκληρώνουν ένα έργο τους, σε έναν «δρόμο» της Αθήνας του Τσίου…

Best of internet