Quantcast

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο Richard Belzer, λατρεμένος John Munch του Law and Order και του Homicide

Και αποχαιρέτισε τον κόσμο όπως του αξίζει: βρίζοντάς τον

THE NERDSTREAM

20 Φεβρουαρίου 2023

Με μεγάλη μας θλίψη διαβάσε χτες το βράδυ, φίλες και φίλοι, πως πέθανε ο Richard Belzer, ο ηθοποιός, κωμικός και συγγραφέας που έγινε γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στις ιστορικές αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές Homicide: Life on the Street και Law and Order: Special Victims Unit.

O Belzer έπειξε τον κυνικό χαρακτήρα του αστυνομικού John Munch για 23 χρόνια, από το 1993 μέχρι το 2016 όταν αποσύρθηκε από την υποκριτική, αφήνοντας ένα ξεχωριστό στίγμα στην αμερικάνικη τηλεόραση όλα αυτά τα χρόνια. Ας σημειώσουμε πως το Homicide βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του David Simon, δημιουργού του The Wire, κι ήταν η πρώτη του τηλεοπτική δουλειά. Ας σημειωθεί επίσης πως ο χαρακτήρας του Munch βασίστηκε στον πραγματικό Jay Landsman από το αστυνομικό τμήμα της Βαλτιμόρης, ο οποίος έπειτα έγινε διάσημος μέσα από τον αντίστοιχο χαρακτήρα στο The Wire.

O Belzer άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών στο σπίτι του στη νοτιοδυτική Γαλλία, ενώ την είδηση επιβεβαίωσε στο Hollywood Reporter o Bill Scheft, συγγραφέας και προσωπικός του φίλος, σύμφωνα με τον οποίο τα τελευταία λόγια του ηθοποιού πριν πεθάνε ήταν: “Fuck you, motherfucker“.

Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι. Rest in peace, άρχοντα. <3

Best of internet