Quantcast

Ψαρώστε μαζί μας βλέποντας φανταστικές εκδοχές ταινιών φτιαγμένες από το A.I. που θα μας αφανίσει

ΣΟΚ: Δεν θα πιστεύετε πώς θα ήταν το Star Wars άμα το είχε γυρίσει ο Wes Anderson

THE NERDSTREAM

29 Νοεμβρίου 2022

Μπορεί οι μηχανές να πρόκειται να μας κατακτήσουν και να μας καταστρέψουν, φίλες και φίλοι, όπως μας έμαθαν οι γραφές (δηλαδή το Terminator και το The Matrix), αλλά τουλάχιστον στο μεταξύ θα μας δώσουν λίγη γλυκιά, γλυκιά Artificial Intelligence τέχνη. Αυτό ακριβώς κάνει το software Midjourney, το οποίο σου προσφέρει τζαμπέ την δυνατότητα να φτιάχνεις σύνθετες A.I. εικόνες υψηλής ποιότητας δίνοντάς του πολύ απλές εντολές.

Το Midjourney έγινε διαθέσιμο φέτος το Μάρτιο, ανοίγοντας τον δρόμο και για άλλα A.I. image services που απέκτησαν virality μέσα στη χρονιά, όπως το DALL-E και το Stable Diffusion. Πριν λίγες μέρες, το Midjourney έδωσε στην δημοσιότητα το version 4 του, κι έκτοτε έχει γίνει χαμός στον επίσημο Discord server και στο Facebook group του. Αν μπείτε και τσεκάρετε, θα βρείτε κάμποσα ψαρωτικά πράγματα που θα σας γλυκάνουν τα μάτια και την ίδια στιγμή θα σας τρομάξουν για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Η αγαπημένη μας κατηγορία A.I. δημιουργιών είναι προφανώς αυτές που αφορούν φανταστικές εκδοχές ταινιών, δηλαδή compilations από εικόνες που προκύπτουν αν συνδυάσεις σε ένα prompt το όνομα μιας ταινίας με το όνομα ενός άλλου σκηνοθέτη. Για παράδειγμα, το πρώτο πράγμα που μας τράβηξε την προσοχή ήταν το If Jodorowsky directed TRON, από το οποίο προέκυψαν απίστευτες εικόνες σαν αυτήν:

Εξίσου ψαρωτικό είναι το Dune as directed by Sergei Parajanov, πχ:

Αλλά και εντελώς κουκουρούκου ιδέες όπως The Teletubbies featuring set- and costume- design by HR Giger:

Ή, μιας και είπαμε Giger, το Alien αν το είχε γυρίσει ο Wes Anderson:

Και, μιας και είπαμε Anderson, πάρτε κι ένα δικό του Star Wars:

Και κάποιοι μερακλήδες όπως ο Giorgio Anselmi, το έχουν μετατρέψει σε βιομηχανία. Μια όμορφη, όμορφη βιομηχανία, που περιλαμβάνει υπέροχα A.I. προϊόντα όπως το Lord of the Rings φτιαγμένο από τον Hayao Miyazaki:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη As directed by (@as_directed_by)

Best of internet