Quantcast

Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος James Caan, Sonny Corleone της καρδιάς μας

Αν και ο αγαπημένος μας ρόλος του θα είναι πάντα στο αριστουργηματικό Thief του Michael Mann

THE NERDSTREAM

8 Ιουλίου 2022

Μόλις πριν λίγες μέρες μιλάγαμε για την τεράστια κινηματογραφική κληρονομιά του The Godfather, και χτες το βράδυ μαθεύτηκε πως ο James Caan, ο σπουδαίος ηθοποιός που έπαιξε τον Sonny Corleone στις κλασικές δύο πρώτες ταινίες της τριλογίας του Francis Ford Coppola, έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 82 ετών. Την είδηση ανακοίνωσε η οικογένειά του στο Twitter:

Ο Νεοϋορκέζος Caan βρήκε τον δρόμο για το σινεμά στα χρόνια του New Hollywood, κατακτώντας σημαντικούς πρώιμους ρόλους σε ταινία σαν το Countdown του Robert Altman και το The Rain People του Coppola. Η τεράστια αναγνώριση βέβαια ήρθε το 1972 με τον πρώτο Νονό, για τον οποίο ο ηθοποιός βρέθηκε υποψήφιος για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα. Μετά κι από μια σύντομη εμφάνιση στον δεύτερο Νονό, ο Caan εμφανίστηκε σε μια σειρά από ταινίες των 70s όπως το Rollerball, το The Killer Elite, το The Gambler και το A Bridge Too Far.

Αραιώνοντας έπειτα κάπως τις κινηματογραφικές του εμφανίσεις, ο Caan έπαιξε στα 80s στο αριστούργημα Thief του Michael Mann (ο καλύτερος ρόλος του αν μας ρωτάτε), ενώ την επόμενη δεκαετία έπαιξε σε φιλμ όπως το Misery, το Dick Tracy και το Bottle Rocket. Για την ιστορία, μιλάμε για έναν ηθοποιό που απέρριψε ρόλους στα Apocalypse Now, Kramer vs Kramer και One Flew Over the Cuckoo’s Nest, κρατώντας ένα εντυπωσιακά χαμηλό προφίλ μέχρι και το τέλος της καριέρας του.

Best of internet