Quantcast

Όλα όσα μάθαμε για το Disney+ στην επίσημη ελληνική παρουσίαση της πλατφόρμας

Κατάλογος, τιμή, ημερομηνίες – όλο το πακέτο

THE NERDSTREAM

31 Μαΐου 2022

Χτες το απόγευμα, φίλες και φίλοι, το ελληνικό τμήμα της Disney μας κάλεσε (όχι μόνο εμάς δηλαδή, γενικά τα media) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ώστε να μας παρουσιάσει το τι θα περιέχει, πώς θα μοιάζει και πόσο θα κοστίζει η ψηφιακή πλατφόρμα streaming Disney+ που έρχεται στη χώρα μας στις 14 Ιουνίου.

Όπως μας είπε ο γενικός διευθυντής της The Walt Disney Company Greece, Βασίλης Ηλιόπουλος, σε μια λιτή και σύντομη παρουσίαση, η πλατφόρμα θα περιέχει 120 αποκλειστικές πρωτότυπες σειρές και ταινίες της Disney. Εκτός αυτών, θα φιλοξενεί επίσης πάνω από 800 ταινίες και περισσότερες από 450 σειρές διαφόρων στούντιο και παραγωγών.

Φυσικά, η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει όλους τους τίτλους που σχετίζονται με Disney, Pixar (αμφότερα και μεταγλωττισμένα φυσικά), Marvel και Star Wars, τις σειρές Hulu, το πρόγραμμα του National Geographic και τον κατάλογο της 20th Century Fox που βρίσκεται πλέον στην ιδιοκτησία της εταιρείας μετά την εξαγορά του στούντιο.

Οι τίτλοι στους οποίους έδωσε περισσότερη έμφαση η παρουσίαση ήταν αφενός η μίνι-σειρά Obi-Wan Kenobi που ήδη έχει ξεκινήσει και η ταινία Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο που έρχεται στις 24 Ιουνίου. Όσον αφορά τις νέες ταινίες Disney/Marvel, θα μπαίνουν στην πλατφόρμα 45 ημέρες μετά την κυκλοφορία στις αίθουσες.

Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά της πλατφόρμας, θα περιλαμβάνεται προβολή ταυτόχρονα σε έως και τέσσερις συσκευές, απεριόριστες λήψεις σε έως και δέκα συσκευές, ποιότητα προβολής IMAX σε επιλεγμένους τίτλους, καθώς και τη δυνατότητα δημιουργίας έως και επτά διαφορετικών προφίλ.

Όσον αφορά το κόστος, η Disney προσφέρει μια προσφορά γνωριμίας για ετήσια συνδρομή στα 71,50 ευρώ που θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 13 Ιουνίου, παραμονή του λανσαρίσματος. Κατά τ’ άλλα, το βασικό κόστος συνδρομής πάει με των 8,99 για μηνιαία και 89,90 για ετήσια συνδρομή.

Όπως καταλαβαίνετε, με την άφιξη των Disney+ και HBO Max (που ακολουθεί σύντομα) ο εμφύλιος των streaming πλατφορμών έρχεται και στην Ελλάδα, οπότε ετοιμαστείτε για σκληρό ανταγωνισμό τώρα που θα αρχίσει να τρίζει σιγά σιγά η μονοκρατορία του Netflix.

Best of internet