Quantcast

Έφυγε από τη ζωή ο Jean-Paul Belmondo, αιώνιος Πιερό της καρδιάς μας

Ήταν 88 ετών κι έζησε μια ζωή γεμάτη σινεμά

THE NERDSTREAM

6 Σεπτεμβρίου 2021

Δύσκολες μέρες αυτές οι τελευταίες ρε γαμώτο. Πρώτα χάσαμε τον Mad Clip. Μετά τον Μίκη Θεοδωράκη. Και τώρα τον Jean-Paul Belmondo. Σήμερα λοιπόν μαθεύτηκε ότι ο τεράστιος Γάλλος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Την είδηση επιβεβαίωσε προσωπικός του δικηγόρος και δημοσίευσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Πρόκειται φυσικά για έναν από τους πιο εμβληματικούς ηθοποιούς που έχουν περάσει ποτέ από την οθόνη, με αυτήν την υπέροχη αλητόφατσα να έχει συνδεθεί άρρηκτα με ένα σωρό γαλλικά αριστουργήματα των 60s και των 70s, όταν ο Belmondo πρωταγωνιστούσε στις ταινίες των πρωτεργατών της Nouvelle Vague.

Πάνω απ’ όλα ο Belmondo μένει στην ιστορία για τις θρυλικές συνεργασίες του με τον Jean-Luc Godard: πρωτίστως το Με Κομμένη την Ανάσα και τον Τρελό Πιερό, αλλά και στο A Woman Is a Woman. Παράλληλα, o Belmondo συνεργάστηκε επανειλημμένα και με τον τεράστιο Jean-Pierre Melville στο Leon Morin, Priest, στο Le Doulos και στο Magnet of Doom. Και βέβαια δεν λείψανε συνεργασίες με τον Claude Chabrol, τον Louis Malle, τον Alain Resnais και τον Francois Truffaut.

Παρά την τεράστια διεθνή αναγνωρισιμότητά του, ο Belmondo επέλεξε κατά τις επόμενες δεκαετίες να συνεχίσει να δουλεύει σχεδόν αποκλειστικά στο γαλλικό σινεμά, κάτι που οδήγησε στις μεγάλες εμπορικές επιτυχίες ταινιών όπως το That Man from Rio, Le Casse, Le Professionnel και Le Marginal.

Έπειτα από ένα εγκεφαλικό το 2001 σταμάτησε σχεδόν εντελώς τις εμφανίσεις του στην οθόνη, με τελευταία τον ρόλο του στο A Man and His Dog του 2009. Στις 9 Απριλίου γιόρτασε τα 88 γενέθλιά του και ανέβασε αυτήν την φωτογραφία μαζί με την οικογένειά του.

RIP, άρχοντα.

Best of internet