Quantcast

Παράξενος μονόλιθος ανακαλύφθηκε στην έρημο, ευτυχισμένο το 2001 ευχόμαστε

Ένας μήνας μένει να τελειώσει η χρονιά, τι άλλο προλαβαίνει να γίνει;

THE NERDSTREAM

24 Νοεμβρίου 2020

Σ’ αυτήν την αποφράδα χρονιά, φίλες και φίλοι, το επάρατο 2020, πολλοί ήταν οι άνθρωποι που έσπευσαν να σημειώσουν ότι η ζωή μας μοιάζει πλέον βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας με θανατηφόρους ιούς, όπως το 28 Days Later ή το Contagion. Κι αν όμως τελικά το θέμα είναι άλλο; Αν βρισκόμαστε στην αυγή του τέλους του ανθρώπινου πολιτισμού; Ερωτήματα.

Αυτές τις μέρες, μαθεύτηκε πώς οι αρχές της Γιούτα στις ΗΠΑ ανακάλυψαν τυχαία στη μέση της ερήμου έναν μονόλιθο ανεξήγητης προέλευσης. Το ασημένιο μεταλλικό αντικείμενο δεν είναι γνωστό πώς βρέθηκε εκεί, αλλά αμέσως έφερε στο μυαλό όλων τον αντίστοιχο μαύρο μονόλιθο που σήμανε την αρχή και το τέλος της ανθρωπότητας στο 2001: A Space Odyssey του Stanley Kubrick. Όμορφα πράγματα.

Ο μονόλιθος ύψους 3-3μιση μέτρων (πράγμα στο οποίο διαφέρει από τις πασίγνωστες διαστάσεις 1:4:9 του κινηματογραφικού του ομολόγου) προκάλεσε μια δικαιολογημένη σύγχυση στους τοπικούς επιστήμονες, οι οποίοι προσπαθούν να διερευνήσουν την προέλευση και την αιτία για την οποία βρίσκεται εκεί. Προς το παρόν η ακριβής του τοποθεσία παραμένει μυστική, προκειμένου να μη γίνει τουριστικός προορισμός, αλλά κάτι μας λέει ότι το ίντερνετ δεν θα αργήσει να την ανακαλύψει.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ, με αποκλειστικές εικόνες του αντικειμένου, και κρατήστε την ανάσα σας για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν:

Best of internet