Quantcast

Ο λαός ζητάει άγαλμα του Chadwick Boseman στη θέση μνημείου υπέρ της Συνομοσπονδίας στη γενέτειρα του ηθοποιού

Ο Black Panther στον αμερικάνικο Νότο

THE NERDSTREAM

1 Σεπτεμβρίου 2020

Από το Σάββατο κι έπειτα, όταν μαθεύτηκε ότι ο Chadwick Boseman έφυγε αιφνιδιαστικά από την ζωή σε ηλικία 43 ετών έπειτα από μια μη-δημοσιοποιημένη μάχη 4 χρόνων με τον καρκίνο, ο κόσμος της pop κουλτούρας βρίσκεται σε πένθος. Μιλάμε για έναν ηθοποιό συμπαθέστατο κι αξιοπρεπέστατο, ο οποίος θα μείνει για πάντα γνωστός ως Black Panther του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel.

Στο μεταξύ, αυτές τις μέρες σχεδόν 14.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει ένα petition στο οποίο ζητούν να ανεγερθεί ένα άγαλμα του Boseman στη μικρή πόλη Άντερσον της Νότιας Καρολίνας, γενέτειρα του ηθοποιού. Βέβαια, δε ζητάνε να στηθεί οπουδήποτε. Συγκεκριμένα, επιθυμούν να αντικαταστήσει ένα μνημείο υπέρ της Συνομοσπονδίας των νότιων πολιτειών κατά τον αμερικάνικο εμφύλιο, η οποίο εκπροσωπούσε τα συμφέροντα των ιδιοκτητών μαύρων σκλάβων.

Πιο συγκεκριμένα, το petition προτείνει τη μεταφορά του μνημείου σε μουσειακό χώρο, συμπληρώνοντας πως ένα άγαλμα για τον Boseman θα τιμούσε κάποιον που έκανε την πόλη του περήφανη. Το αίτημα απευθύνεται συγκεκριμένα στον δήμαρχο της πόλης και τον κυβερνήτη της πολιτείας, ενώ για την ικανοποίησή του απαιτείται η έγκριση από την γερουσία της Νότιας Καρολίνας.

Φυσικά, το πνεύμα της κίνησης έρχεται να εναρμονιστεί με το γενικότερο Black Lives Matter κλίμα που ξέσπασε έπειτα από την εξέγερση για την δολοφονία του George Floyd, το οποίο μεταξύ άλλων περιελάμβανε την αντίθεση στα μνημεία και αγάλματα που εξυμνούν το ρατσιστικό και αποικιοκρατικό παρελθόν της αμερικάνικης ηπείρου.

Best of internet