Quantcast

Διαβάστε το αποχαιρετιστήριο γράμμα του Ennio Morricone, προσπαθώντας να μη μπει σκουπιδάκι στο μάτι σας

Γι’ αυτό ήταν ο καλύτερος

THE NERDSTREAM

7 Ιουλίου 2020

Όπως ήταν λογικό, χτες όλο το ίντερνετ πενθούσε για τον Ennio Morricone. Από νωρίς το πρωί που ανακοινώθηκε ο θάνατός του μέχρι αργά το βράδυ που δημοσιεύονταν τα τελευταία αφιερώματα της ημέρας, ο κινηματογραφόφιλος κόσμος θυμόταν το τεράστιο έργο του σπουδαίου συνθέτη που στιγμάτισε όσο ελάχιστοι άλλοι τη σχέση ανάμεσα στη μουσική και το σινεμά.

Κι ενώ οι αποχαιρετισμοί περιελάμβαναν σχεδόν όλο το Hollywood και το ευρωπαϊκό σινεμά, ο τελευταίος λόγος ανήκε στον ίδιο τον μαέστρο. Ο δικηγόρος του συνθέτη, Giorgio Assumma, έδωσε στη δημοσιότητα το τελευταίο αντίο του Morricone, δημοσιεύοντας την αποχαιρετιστήρια επιστολή του (η οποία συντάχθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας λίγο πριν τον θάνατό του). Αυτό είναι το ιταλικό πρωτότυπο:

Έπειτα, η επιστολή άρχισε να μεταφράζεται σε διάφορα σημεία του ίντερνετ, προκαλώντας αναπόφευκτα ρίγη συγκίνησης σε όποιον την διάβαζε. Μέσα στο γράμμα, ο Morricone αποχαιρετάει τα αγαπημένα του πρόσωπα χωρίς να λέει ούτε λέξη για τη μουσική. Διαβάστε και κλάψτε μαζί μας:

Εγώ, ο Ενιο Μορικόνε, έχω πεθάνει.

Αναγγέλλω το θάνατό μου σε όλους τους φίλους μου που ήταν πάντα κοντά μου και σε εκείνους που είναι κάπως μακριά. Τους χαιρετώ με μεγάλη αγάπη. Αδύνατο να τους κατονομάσω όλους.

Θέλω όμως να αφιερώσω μια ιδιαίτερη αναφορά στους Πεπούτσιο και Ρομπέρτα, αδελφικούς φίλους, που υπήρξαν παρόντες στις τελευταίες μέρες της ζωής μας.

Υπάρχει μόνο ένας λόγος που με ωθεί να στείλω τον αποχαιρετισμό μου σε όλους με αυτόν τον τρόπο και για τον οποίο αποφάσισα να κάνω ιδιωτική κηδεία: δεν θέλω να ενοχλήσω.

Αποχαιρετώ με μεγάλη αγάπη τους Ινές, Λάουρα, Σάρα, Ενζο και Νόρμπερτ, τους ευχαριστώ που μοιράστηκαν με την οικογένειά μου και μένα ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου.

Θέλω να θυμάμαι με αγάπη τις αδερφές μου Αντριάνα, Μαρία και Φράνκα και τους αγαπημένους τους και να τους πω πόσο τους έχω αγαπήσει.

Ένα έντονο, γεμάτο και βαθύ αντίο πηγαίνει στα παιδιά μου, Μάρκο, Αλεσάντρα, Αντρέα και Τζιοβάνι, τη νύφη μου Μόνικα, τα εγγόνια μου Φραντσέσκα, Βαλεντίνα, Φραντσέσκο και Λούκα.Ελπίζω να καταλάβουν πόσο τους αγάπησα.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, αποχαιρετώ τη Μαρία στην οποία ανανεώνω την απίστευτη αγάπη που μας κράτησε μαζί και που λυπάμαι πραγματικά που αφήνω πίσω μου.

Στέλνω το πιο οδυνηρό αντίο σε εσένα.

 

Best of internet