Quantcast

Ο καλύτερος αδερφός του κόσμου αποφασίζει να μεταγλωττίσει το Parasite για να το δει η μικρή του αδερφή

Real heroes don’t exi-

THE NERDSTREAM

7 Ιουλίου 2020

Όλος ο κόσμος έχει δει πια το Parasite. Δικαίως, φυσικά, αφού η κορεάτικη ταινία του Bong Joon-ho τα σάρωσε όλα πέρσι σε φεστιβάλ, βραβεία και αίθουσες. Υπήρχαν όμως και κάποιοι που δεν το είχαν δει. Για παράδειγμα, όσο να πεις, οι υπότιτλοι συχνά δυσκολεύουν τα παιδιά στην παρακολούθηση μιας ταινίας. Κι αφού δεν υπάρχει αγγλική μεταγλώττιση της ταινίας, κάποιοι αναγκάστηκαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Ένας YouTuber με το όνομα OggyOgga λοιπόν αποφάσισε να μεταγλωττίσει (σχεδόν) μόνος του (ολόκληρο) το Parasite προκειμένου να μπορεί να το δει η μικρή του αδερφή. Έτσι, ο καλύτερος αδερφός του κόσμου μάζεψε φίλους, γνωστούς και άσχετους ώστε να συνδράμουν στο τιτάνιο έργο της μεταγλώττισης. Το πρότζεκτ πήρε τον τίτλο Australian Parasite και μπορείτε να δείτε τη διαδικασία στο αντίστοιχο βίντεο που ανέβασε στο YouTube:

Να σημειώσουμε πως το αγγλικό dub ενδέχεται να βοηθήσει και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αφού ο Donald Trump είχε ήδη στο παρελθόν δηλώσει την αντιπάθειά του για το Parasite επειδή τον ανάγκασαν να διαβάσει υπότιτλους. Στο μεταξύ, θυμίζουμε ότι περιμένουμε και μια εντελώς αχρείαστη αμερικάνικη spin-off σειρά στο HBO, σε περίπτωση που είχατε καταφέρει να το ξεχάσετε.

Best of internet