Quantcast

Το Space Force του Trump έχασε τη δικαστική μάχη του copyright από το Space Force του Netflix

Όχι η καλύτερη βδομάδα για να είσαι ο Πορτοκαλί Πρόεδρος των ΗΠΑ

THE NERDSTREAM

9 Ιουνίου 2020

Πράγματι, ο Πορτοκαλί Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει περάσει και πολύ καλύτερες βδομάδες κατά την τετραετία της διακυβέρνησής του από το 2016 μέχρι σήμερα. Δε φτάνει που η συνεχιζόμενη αστυνομική βία κατά μαύρων πολιτών που οδήγησε στη δολοφονία του George Floyd ανάγκασε τον Donald Trump να κάνει τον νεκρό σε κάτι κάδους και το Twitter του ρίχνει ΠΛΟΚ για ψύλλου πήδημα, τώρα έχει ντράβαλα και με το Netflix.

Η υπόθεση αφορά το φρέσκο Space Force της streaming πλατφόρμας, το οποίο εξάλλου αποτελεί σάτιρα της πολυδιαφημισμένης διαστημικής υπηρεσίας του Πλανητάρχη. Κι ενώ το πραγματικό με το τηλεοπτικό Space Force βρίσκονταν στα δικαστήρια για το ζήτημα της ονομασίας, τελικά η δικαιοσύνη αποφάσισε πως το Netflix είναι εκείνο που έχει τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος σε Ευρώπη, Αυστραλία, Μεξικό και αλλού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Hollywood Reporter, στις ΗΠΑ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά όμως. Ουσιαστικά, το αμερικάνικο σύστημα των trademark rights λειτουργεί στη βάση της προτεραιότητας χρήσης. Δηλαδή σημασία έχει όχι ποιος έκανε πρώτος την αίτηση του ονόματος αλλά ποιος το χρησιμοποίησε πρώτος έμπρακτα, στην σφαίρα της εμπορικής ή άλλης δραστηριότητας. Έτσι, κι εκεί το Netflix φαίνεται να έχει ένα προβάδισμα, αφού τα πρώτα επίσημα trademarked υλικά βγήκαν ήδη από τον Ιανουάριο του 2019.

Σε κάθε περίπτωση, μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η δικαστική μάχη στο μέλλον. Όπως και να ‘χει, ο Greg Daniels κι ο Steve Carrell ήδη έχουν ένα έτοιμο σενάριο για τη δεύτερη σεζόν με βάση όλα αυτά.

Best of internet