Quantcast

Ο Spike Lee λέει τα πάντα για τη δολοφονία του George Floyd μέσα από ένα μοντάζ 100 δευτερολέπτων

Γιατί αν όχι αυτός τότε ποιος

THE NERDSTREAM

2 Ιουνίου 2020

Εδώ και κάμποσες μέρες, η Αμερική βρίσκεται στις φλόγες. Δίκαια; Ναι. Η αφορμή είναι άλλη μια παντελώς απρόκλητη δολοφονία μαύρου πολίτη από λευκό αστυνομικό. Αυτήν την φορά, το όνομα ήταν George Floyd και ο τόπος ήταν η Μινεάπολις. Η αιτία όμως είναι βαθύτερη κι αφορά την μακρά και δολοφονική ιστορία φυλετικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής καταπίεσης στις ΗΠΑ.

Αν κοιτάξουμε την αμερικάνικη pop κουλτούρα, θα δούμε ότι είναι πάρα πολλοί οι celebrities που έχουν πάρει θέση εναντίον του ρατσισμού μέσα από τα social media και τα τηλεοπτικά κανάλια. Κάποιοι μοιάζουν ειλικρινείς, κάποιοι κάπως λιγότερο, αλλά ελάχιστοι άνθρωποι του Hollywood είναι καταλληλότεροι να μιλήσουν για την μαύρη εξέγερση απ’ ό,τι ο Spike Lee.

Χτες, ο Lee παρουσίασε δημόσια ένα βιντεομοντάζ που ονομάζεται 3 Brothers περιλαμβάνει τρεις θανάτους μαύρων από αστυνομική ασφυξία. Ο ένας είναι αυτός του Radio Raheem στην θρυλική του ταινία Do the Right Thing από το 1989. Ο δεύτερος είναι του Eric Garner από τους μπάτσους της Νέας Υόρκης το 2014. Ο τρίτος είναι του George Floyd στις 25 Μαΐου 2020 στη Μινεάπολις. Δείτε το ολόκληρο εδώ:

Την ίδια ώρα, πολλοί ακόμα μαύροι stars από τον χώρο του σινεμά και τον χώρο της μουσικής πήραν θέση εκφράζονται την οργή και τη λύπη τους στο Twitter:

Best of internet