Quantcast

CORONA MADNESS: Το τουρνουά για τη σειρά της δεκαετίας είναι ο ιδανικός λόγος να σφαχτείτε με όλο το ίντερνετ

Πράγμα που εικάζουμε ότι κάνετε ήδη δηλαδή

THE NERDSTREAM

24 Απριλίου 2020

Black Mirror ή Westworld; True Detective ή Sharp Objects; Rick and Morty ή BoJack Horseman; Αυτά ακριβώς είναι τα ερωτήματα που δεν θέλουμε επ’ ουδενί να βρεθούμε στη δύσκολη θέση να απαντήσουμε, φίλες και φίλοι. Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο αποφασίσαμε να βάλουμε εσάς να τα απαντήσετε.

Αξιοποιώντας δημιουργικότατα τον έξτρα χρόνο της πανδημίας και αντλώντας έμπνευση από το αμερικάνικο March Madness, είπαμε να στήσουμε ένα κινηματογραφικό τουρνουά για όλες τις σινεφίλ ψυχούλες που βρίσκονται σε καραντίνα. Εκείνο το κινηματογραφικό τουρνουά λοιπόν έβγαλε νικητή το Inception του Christopher Nolan, οπότε τι πιο λογικό από το να συνεχίσουμε με σειρές;

Οι κανόνες του #corona_series_madness είναι απλοί: έχουμε αγώνες σε ζευγάρια οι οποίοι ανακοινώνονται στην Facebook σελίδα του Nerdcult κι ο κόσμος ψηφίζει με reactions μέχρι να φτάσουμε στο φινάλε. Επιτρέψτε μας όμως να κάνουμε μερικές διευκρινίσεις γιατί εδώ η διαδικασία επιλογής των σειρών ήταν κάπως πολύπλοκη. Έχουμε 64 σειρές που μαζέψαμε και βάλαμε σε ιεραρχική κατάταξη συνυπολογίζοντας τις βαθμολογίες του IMDb και του Rotten Tomatoes (δηλαδή κοινού και κριτικών). Έπειτα, φτιάξαμε 32 ζευγάρια που σταδιακά θα μας οδηγήσουν στον μεγάλο νικητή.

Προσοχή όμως: αφού το τουρνουά αφορά τα 2010s, έπρεπε να βάλουμε μερικά αυστηρά χρονολογικά κριτήρια. Πρώτον, αποκλείσαμε κάθε σειρά που είχε τουλάχιστον δύο ολοκληρωμένες σεζόν στα 2000s (δηλαδή σειρές που ξεκίνησαν το 2008), οπότε το τουρνουά δεν περιλαμβάνει ούτε Breaking Bad ούτε Sons of Anarchy. Αντίθετα, οι σειρές του 2009 αναπτύχθηκαν κυρίως την επόμενη δεκαετία, οπότε συμπεριλαμβάνονται στο τουρνουά. Με το ίδιο σκεπτικό, αποκλείσαμε τις σειρές του 2019 που θα συνεχιστούν στο μέλλον, αφού πρόκειται για πράγματα των 2020s στην πραγματικότητα (πχ The Mandalorian, The Witcher, Sex Education κλπ). Ουσιαστικά, λοιπόν, μιλάμε για σειρές που ξεκίνησαν ανάμεσα στο 2009 και το 2018 ή για μίνι-σειρές που παίχτηκαν οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη δεκαετία.

Κατά την πρώτη φάση των 64 σειρών, διεξάγονται 4 αγώνες την ημέρα με απόσταση 2-3 ωρών μεταξύ τους κι ήδη ο κόσμος ψηφίζει κατά χιλιάδες. Όπως πάντα, ενθαρρύνουμε έντονα τον ευπρεπή διάλογο, είτε στα σχόλια είτε στο group που έχουμε φτιάξει ακριβώς για καταστάσεις σαν αυτή: το ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΑΜΠ δηλαδή.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ; 🏆Μετά το επικό κινηματογραφικό τουρνουά του #corona_film_madness που…

Gepostet von Nerdcult am Mittwoch, 22. April 2020

Best of internet