Quantcast

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν καταδικάζεται να μπει φυλακή και το #MeToo το γλεντάει

O Χάρβεϊ Γουάινσταϊν είναι αντιμέτωπος με κάμποσα χρόνια φυλακής μετά την χτεσινή απόφαση του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης

THE NERDSTREAM

25 Φεβρουαρίου 2020

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν σίγουρα δεν ήταν τυχαίος. Αφενός υπήρξε μεγαλοστέλεχος της κινηματογραφικής βιομηχανίας, αφετέρου υπήρξε ο άνθρωπος που συμπύκνωσε στο άτομό τους στόχους του κινήματος #MeToo. Των εκατομμυρίων γυναικών ανά τον κόσμο, διάσημων και μη, που αποφάσισαν η καθεμία ξεχωριστά ή πολλές μαζί ότι ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουν τους ισχυρούς άνδρες αυτού του κόσμου, που χρησιμοποιούν την δύναμη και την εξουσία τους για να κακοποιήσουν σεξουαλικά ή να βιάσουν.

Ο Γουάινσταϊν συγκεκριμένα κατάφερε να ξεπεράσει κατά πολύ τον πήχη ακόμη και σε μία τόσο θλιβερή δραστηριότητα. Μερικές από τις κατηγορίες που έγιναν σε βάρος του από τουλάχιστον 80 γυναίκες αφορούν περιστατικά που έγιναν δεκαετίες πριν και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν δικαστικά επειδή έχουν παραγραφεί. Δύο υποθέσεις όμως έληξαν σε βάρος του (και εκκρεμούν άλλες δύο) χθες στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα ο 67χρονος να καταδικαστεί για εγκληματική σεξουαλική επίθεση α’ βαθμού και για βιασμό γ’ βαθμού, με τις καταδίκες του να συνεπάγονται φυλάκιση από 5 έως 29 χρόνια.

Οι υποθέσεις αυτές αφορούσαν τον βιασμό της Τζέσικα Μαν και τη σεξουαλική κακοποίηση της ηθοποιού Μίμι Χαλέγι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γουάινσταϊν τη γλίτωσε για 3 από τις 5 κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί, οι οποίες ήταν και οι βαρύτερες – μεταξύ αυτών και για τον βιασμό της Αναμπέλα Σιόρα. Η δε συνήγορός του, η οποία πίεσε πάρα πολύ επιθετικά τις γυναίκες που ήταν μάρτυρες κατηγορίας, δήλωσε ότι θα κάνουν έφεση στην απόφαση.

Όλα αυτά δεν εμπόδισαν καθόλου τους πανηγυρισμούς από την πλευρά του #MeToo. Όπως είπαν, το βασικότερο είναι ότι ο Γουάινσταϊν πλέον δεν είναι απλά βιαστής, αλλά καταδικασμένος βιαστής.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης γιορτάστηκε πρώτα και κύρια από τα ίδια τα θύματα του όπως η Άσλεϊ Τζαντ:

Το γιόρτασε επίσης ο ηθοποιός που μίλησε για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από τον Κέβιν Σπέισι:

Αλλά και η δημοσιογράφος που με άρθρο της στον New Yorker αποκάλυψε πρώτη φορά την υπόθεση:

Το δεδομένο είναι ότι ένας έπεσε, το θέμα είναι ότι κανείς δεν ξέρει πόσων η ώρα έρχεται μετά από αυτόν.

Best of internet