Quantcast

Ψύχραιμο δικαστήριο της Βραζιλίας απαγορεύει ταινία του Netflix με gay Χριστούλη

Όταν αυτά τα κάναμε Ελλάδα εκείνοι έτρωγαν βελανίδια

THE NERDSTREAM

9 Ιανουαρίου 2020

Υπέροχα τα νέα από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, φίλες και φίλοι. Συγκεκριμένα, η Βραζιλία του Μπολσονάρου, η οποία αποτελεί ούτως η άλλως μια σταθερή πηγή χαράς για τον πλανήτη, φιλοξένησε το εξής περιστατικό. Υπήρξε λοιπόν δικαστής που πήρε την ψύχραιμη απόφαση να απαγορεύσει μια ταινία του Netflix η οποία απεικονίζει τον Ιησού Χριστό ως gay.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την κωμωδία The First Temptation of Christ της βραζιλιάνικης κωμικής ομάδας YouTubers με το όνομα Porta dos Fundos, η οποία έκανε πρεμιέρα τον προηγούμενο μήνα στην streaming πλατφόρμα. Ήδη είχαν υπάρξει περίπου 2 εκατομμύρια ψύχραιμων Καθολικών που ζητούσαν την απαγόρευση της βλάσφημης ταινίας, και το δικαστήριο αποφάσισε χτες να εισακούσει το αίτημά τους και να προχωρήσει σε μια πράξη καραμπινάτης λογοκρισίας.

Για την ακρίβεια, το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου αναφέρει: «Το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης […] δεν είναι απόλυτο». Την όλη υπόθεση κίνησε δικαστικά η θρησκευτική οργάνωση Associaçao Centro Dom Bosco de Fe e Cultura, ενώ μέσα στα Χριστούγεννα έσκασε κόσμος στα γραφεία της κωμικής ομάδας και τα φώκωσε με βόμβες μολότοφ. Όλως τυχαίως, στο παρελθόν ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας είχε δηλώσει ότι θα προτιμούσε να έχει έναν νεκρό γιο παρά έναν ομοφυλόφιλο.

Να θυμίσουμε βέβαια ότι το Netflix έχει έτσι κι αλλιώς άσχημο παρελθόν με χριστιανοταλιμπάν, αλλά φυσικά για να μην ξεχνιόμαστε η Ελλάδα ήταν πάντα στην πρωτοπορία της θρησκευτικής ομοφοβίας. Ναι, αν θυμάστε, πίσω στο 2012, αντίστοιχα χριστιανικά πυρά είχε προσελκύσει κι η παράσταση Corpus Christi που αναπαριστούσε επίσης τον Χριστό ως ομοφυλόφιλο, με πρωταγωνιστές φυσικά του νεοναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής:

Best of internet