Quantcast

Game of Thrones: H Emilia Clarke αποκαλύπτει πως την πίεσαν να κάνει γυμνές σκηνές για να μην απογοητευτούν οι fans

Γιατί ως γνωστόν ο πελάτης έχει πάντα δίκιο

THE NERDSTREAM

20 Νοεμβρίου 2019

Αν για κάτι θα μείνει σίγουρα στην ιστορία το Game of Thrones, αυτό μπορεί να είναι 2-3 διαφορετικά πράγματα. Ότι απογοήτευσε του πάντες με το φινάλε. Ότι ένωσε για τελευταία φορά τον πλανήτη μπροστά στην οθόνη κάθε βδομάδα. Ότι έκανε σημαία του το σεξ και την βία, εκπαιδεύοντας τους θεατές να ζητάνε όλο και περισσότερο κι απ’ τα δύο.

Κι ενώ όσο έτρεχε η σειρά οι ηθοποιοί υπερασπίζονταν δημόσια αυτές τις επιλογές της παραγωγής του ΗΒΟ, τώρα που το όλο πράγμα τελείωσε αρχίζουν μάλλον να μιλάνε κάπως πιο ανοιχτά. Αυτό ακριβώς έκανε η Emilia Clarke, δηλαδή η Daenerys Targaryen της σειράς, μιλώντας αυτές τις μέρες στο podcast του Dax Shepard με τον τίτλο Armchair Expert. Εκεί λοιπόν η Clarke αποκάλυψε πως η εμφάνισή της σε τόσες γυμνές σκηνές ήταν κάθε άλλο παρά ΟΚ.

Ειδικά στην πρώτη σεζόν οι γυμνές σκηνές ήταν πάρα πολύ συχνές, ενώ η ίδια δεν είχε τότε ακόμα την εμπειρία και την πορεία στον χώρο του θεάματος ώστε να θέσει κάποια όρια, εννοώντας ότι έμμεσα εκβιάστηκε να το κάνει αφού δεν ένιωθε ότι μπορεί να το διαπραγματευτεί. Η ίδια λέει ότι στη συνέχεια άρχισε να δίνει μάχες για το αν είναι πραγματικά απαραίτητη μια γυμνή σκηνή ή όχι, αναφέροντας πως ο συμπρωταγωνιστής της, Jason Momoa (ο Khal Drogo) ήταν εκείνος που την υποστήριξε και την βοήθησε περισσότερο στην πρώτη σεζόν, λέγοντάς της πως “δεν είναι ΟΚ” να την πιέζουν να εμφανίζεται συνέχεια γυμνή χωρίς να το θέλει. Ακόμα κι έπειτα όμως, όπως λέει, άκουσε πολλές φορές πως αν δεν το κάνει “θα απογοητευτούν οι fans”.

Για την ιστορία, δεδομένης της τάσης του HBO για πολύ σεξ και βία, τα τελευταία χρόνια στο σετ των σειρών του υπάρχει πλέον “Intimacy Expert” για τις γυμνές σκηνές ώστε να διασφαλίζεται ότι η συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων θα γίνεται με τους όρους που πρέπει – κάτι στο οποίο διάφορες πηγές αναφέρουν ότι συνεισέφερε πολύ η πίεση των συντελεστών του The Deuce, κι ειδικότερα της παραγωγού/πρωταγωνίστριας Maggie Gyllenhaal  και του δημιουργού David Simon.

Best of internet