Quantcast

Προστατεύστε τα μάτια σας από την πρώτη ελληνική superhero ταινία, που παίζει να μην είναι καν ταινία δηλαδή

Γιατί η φάση είναι γκρίντζι

THE NERDSTREAM

3 Οκτωβρίου 2019

Πολλές φορές έχουμε κριντζάρει με τις προσπάθειες της ελληνικής τηλεόρασης και σινεμά να αντιγράψει τα αντίστοιχα αμερικάνικα πολιτισμικά προϊόντα. Απ’ όταν ο Μαστοράκης αντέγραφε το Friends κι ο Σεφερλής το Fawlty Towers μέχρι τις πρόσφατες απόπειρες για ελληνικό fantasy και horror που πήγαν άπατες. Αν υπάρχει κάτι που μας κριντζάρει ακόμα περισσότερο όμως, αυτό είναι όταν κάτι τέτοιο συνδυάζεται με διαφήμιση προϊόντων απλά για να τραβήξει το ενδιαφέρον.

Για παράδειγμα, δεδομένης της superhero μανίας που κυριαρχεί στο παγκόσμιο σινεμά τα τελευταία χρόνια, αυτές τις μέρες εμφανίστηκαν φουλ posts και δημοσιεύματα για μια ελληνική υπερηρωϊκή παραγωγή. Επρόκειτο για ένα trailer που διαφήμισε μια ταινία με τον τίτλο Altionistas, η οποία τελικά αποτελεί έμμεση διαφήμιση για μια εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής.

Στο trailer αυτό εμφανίζονται ο Φατσέας του Κολοκοτρωνιτσίου, η Στέλλα του Είσαι το Ταίρι μου κι άλλοι δύο πούθεν, οι οποίοι υπόσχονται ότι η «ταινία» αυτή έρχεται στις 8 Οκτωβρίου. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε τι θα ήταν χειρότερο: να είναι ψεύτικο trailer για διαφήμιση ή να υπάρχει όντως ταινία με αυτό το πράγμα; Αυτά είναι τα ερωτήματα που δεν θέλουμε να βρεθούμε ποτέ στην θέση να απαντήσουμε. Για την ακρίβεια, προτιμούμε να δούμε το νέο Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα ή το Χαλβάη 5-0. Βασικά, όχι, δεν προτιμούμε τίποτα.

Για την ιστορία πάντως, τέτοιες διαφημίσεις που χτίζουν χάηπ εξαπατώντας το κοινό δεν είναι ελληνική επινόηση, αφού μέσα στη χρονιά είδαμε δυστυχώς να το κάνουν ο Big Lebowski και το Breaking Bad, αμφότεροι ρίχνοντας teasers για δήθεν νέο πρότζεκτ ώστε τελικά να διαφημίσουν ένα προϊόν.

Best of internet