Quantcast

Ο Louis C.K. έρχεται στην Ελλάδα για μία και μοναδική stand-up παράσταση

Με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση να τον ακολουθούν φυσικά

THE NERDSTREAM

6 Ιουνίου 2019

Κι ενώ η Αθήνα σχεδόν ποτέ δεν έμπαινε στο πρόγραμμα περιοδειών των stand-up κωμικών στην Ευρώπη, τα πράγματα δείχνουν σιγά σιγά να αλλάζουν για τους φίλους της κωμωδίας, η οποία στην stand-up εκδοχή της αποκτάει όλο και μεγαλύτερη σκηνή στην Ελλάδα. Μετά την περσινή παράσταση του Jim Gaffigan λοιπόν, και με τον Jim Jefferies να έχει ανακοινωθεί ήδη για το Δεκέμβριο, χτες έσκασε μια πολύ ισχυρή είδηση: ο Louis C.K. έρχεται στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός κωμικός, ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος θα δώσει μία και μοναδική παράσταση το Σάββατο 13 Ιουλίου στο Piraeus 117 Academy, με την ηλεκτρονική προπώληση μάλιστα να έχει ήδη ξεκινήσει και τα εισιτήρια να ξεκινάει από 28 ευρώ. Και βασικά μόλις μας ενημέρωσαν από το κοντρόλ ότι εξαντλήθηκαν ήδη, τι σκατά.

Φυσικά, όμως, η παράσταση του Louis C.K. δεν είναι μια απλή παράσταση, αφού τα τελευταία δύο χρόνια ο κωμικός απασχόλησε τη δημοσιότητα πρωτίστως για την αισχρή σεξουαλική του συμπεριφορά. Κοντεύουν να περάσουν δύο χρόνια από τότε που ο Louis CK κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση από πέντε γυναίκες συναδέλφους του, κάτι το οποίο παραδέχτηκε κι ο ίδιος με δημόσια ανακοίνωσή του λίγες μέρες αργότερα. Φυσικά, ήταν μόνο μερικά από τα αμέτρητα περιστατικά παρενόχλησης που ήρθαν στο φως μέσα από τις ιστορίες των γυναικών στα πλαίσια της καμπάνιας του MeToo εκείνο το διάστημα, αποκαλύπτοντας μια σειρά από δομικά προβλήματα και ανισότητες στη βιομηχανία του θεάματος.

Στο μεταξύ, εδώ κι έναν περίπου χρόνο ο Louis C.K. ξεκίνησε ξανά τις stand-up παραστάσεις. Σ’ αυτές, ενώ στην αρχή φάνηκε μετανιωμένος για τις πράξεις τους, σταδιακά προσέθετε όλο και περισσότερο υλικό στο οποίο σχολιάζει τις καταγγελίες που του κόστισαν μια περιουσία, χλευάζει τον φεμινισμό, κράζει τις διεκδικήσεις για ισότητα των φύλων ή κοροϊδεύει τα θύματα ένοπλων επιθέσεων σε σχολεία των ΗΠΑ. Εικάζουμε πως θα υπέθεσε ότι αυτό του δίνει μεγαλύτερη και περισσότερη πελατεία σε σχέση με το να κάνει λίγη αυτοκριτική. Μπορεί και όχι βέβαια. Προχωράμε.

Best of internet