Quantcast

Ο αληθινός The Dude που ενέπνευσε τον Big Lebowski ζητάει τη βοήθειά μας για τα ιατρικά του έξοδα

Και την αξίζει αυτήν την βοήθεια

THE NERDSTREAM

2 Απριλίου 2019

Ο The Dude είναι μια από τις μεγαλύτερες, εμβληματικότερες, χαλαρότερες μορφές που έχουν περάσει ποτέ από τη μεγάλη οθόνη. Είναι γνωστό. It is known. Ο Big Lebowski των αδερφών Coen ήταν, είναι και θα είναι η απάτητη κορυφή του κινηματογραφικού παρταλο-coolness. Ο άνθρωπος που ενέπνευσε τον χαρακτήρα, όμως, ο αληθινός The Dude, ζητάει την βοήθεια του κόσμου για να πληρώσει τα ιατρικά του έξοδα.

Πρόκειται για τον Jeff Dowd, έναν πολυαγαπημένος άνθρωπο στο indie αμερικάνικο σινεμά, που συνεργάστηκε επανειλημμένα με τους αδερφούς Coen και αποτέλεσε την βάση για τον χαρακτήρα του Dude. Πέρα απ’ το ότι είναι ένας ιδιαιτέρως χαλαρός άνθρωπος, ο Dowd είναι επίσης γνωστός για τον πολιτικό του ακτιβισμό, έχοντας στο παρελθόν φυλακιστεί ως ένας από τους «7 του Σιάτλ» για κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Τώρα, λοιπόν, ο Dowd βρίσκεται εδώ και καιρό στο νοσοκομείο έπειτα από επιπλοκές που σχετίζονταν με εγχείρηση κήλης, καταλήγοντας εν τέλει με νεφρική ανεπάρκεια. Δεδομένου ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να εργαστεί κι ότι επίσης το σύστημα υγείας στις ΗΠΑ είναι ένα δολοφονικό γαμήδι που καταδικάζει τους φτωχούς σε αδιέξοδο, οι κοντινοί άνθρωποι του Dowd ξεκίνησαν μια καμπάνια Go Fund Me προκειμένου να καλύψουν ένα κομμάτι των εξόδων. Αν τυχόν θέλετε να βοηθήσετε, μπορείτε να το κάνετε εδώ.

Best of internet