Quantcast

Αυτό είναι το τέρας που δεν μας δείξανε στο Bird Box, και θα καταλάβετε το γιατί μόλις το δείτε

Ας πούμε απλά ότι δεν θα την έκανε τη δουλειά του

THE NERDSTREAM

9 Ιανουαρίου 2019

Απ’ ό,τι έχουμε καταλάβει, αν δεν μας ξεγελάει η πάντα οξεία όσφρησή μας δηλαδή, έχει  γίνει ένας μικρός χαμός με το Bird Box. Είναι πραγματικά καλή ταινία; Σίγουρα όχι. Είναι ψιλο-κόπια της επιτυχίας του A Quiet Place; Σίγουρα ναι. Αποτελεί έναν ευχάριστο τρόπο να περάσεις δυο ωρίτσες χαζεύοντας στο Netflix χωρίς να κουνήσεις τον κώλο σου; Ναι, μάλλον.

Το σίγουρο είναι ότι έκανε επιτυχία, παρόλο που το ίδιο το Netflix δεν δίνει στοιχεία για την επιτυχία ή μία των πρότζεκτ του. Αλλά έπαιξε μια δυνατή απήχηση από στόμα σε στόμα, κι ο κόσμος έβγαλε γούστα με την ταινία της Sandra Bullock. Και φυσικά, η επιλογή να μην μας δείξουν σε καμία στιγμή τα τέρατα ήταν κομβική στην πρόσληψη του Bird Box και στην επιτυχία του, αφού απέφυγε έτσι σε έναν βαθμό τις αφόρητες τερατο-κοινοτοπίες που έχει ένα μέρος του horror.

Βέβαια, τελικά η απόφαση ήταν σωστή όχι μόνο από πλευράς αφήγησης, αλλά και από αισθητική σκοπιά. Ήδη γνωρίζαμε πως είχε σχεδιαστεί ένα τέρας και μάλιστα είχε γυριστεί και μια σκηνή με αυτό στην ταινία, αλλά τελικά κόπηκε από το final cut. Ο δημιουργός των ειδικών εφέ της ταινίας όμως, ο Andy Bergholtz, έδωσε στη δημοσιότητα τις εικόνες με το τέρας του Bird Box, αποκαλύπτοντας ένα οργισμένο μωρό με φλέβες στο κεφάλι. Όχι ακριβώς ό,τι καλύτερο έχουμε δει. Για την ιστορία, το Instagram post έπειτα διαγράφηκε:

Best of internet