Quantcast

Αποκλείστηκε από τα Όσκαρ το Solo, κάποιος (π)σόλαρε ανελέητα και ξέχασε να το καταθέσει

He had one job

THE NERDSTREAM

14 Δεκεμβρίου 2018

Εντάξει, όλοι έχουμε κάνει μαλακίες. Δεν θα το αρνηθούμε. Αλλά όταν τα σκατώνει κάποιος άλλος με φαντασμαγορικό τρόπο, τότε, ας το παραδεχτούμε, η ψυχούλα μας ζεσταίνετε λίγο. Πάντα εκτιμούμε τα μάλα ένα καλό σκάτωμα, και το Solo: A Star Wars Story μόλις διέπραξε ένα ιδιαιτέρως αξιοσημείωτο τέτοιο.

Οι καλοί (;!) άνθρωποι της Disney, λοιπόν, καθώς πλησιάζει η οσκαρική περίοδος, είπαν να ρίξουν στην κούρσα την ταινία για δύο κατηγορίες όπου τουλάχιστον δεν θα γελάσουν και οι πέτρες (όχι, δεν μας άρεσε το Solo). Αυτές οι κατηγορίες είναι οι Best Original Song και Best Original Score. Κι η ταινία κατάφερε να αποκλειστεί από τα βραβεία για έναν υπέροχο λόγο: ο μαν που ήταν να καταθέσει την υποψηφιότητα ξέχασε να το κάνει.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Variety, το Solo έφαγε πιστόλι από την Ακαδημία επειδή έκανε εκπρόθεσμα την αίτηση, ενώ αποκλείστηκαν επίσης για διαφορετικούς (και πιο φλώρικους φυσικά) λόγους τα Mandy, Green Book και The Other Side of the Wind. Γενικά, δεν ήταν καλή χρονιά για το Solo. Πριν φάει άκυρο από τα Όσκαρ, είχε καταφέρει σχεδόν να μπει μέσα ως μακράν η πιο αποτυχημένη εμπορικά ταινία του franchise, με την παραγωγή της να έχει περάσει από χίλια κύματα (και χίλιες αλλαγές συντελεστών) και τις κριτικές να μην είναι και τόσο θετικές.

Κρίμα.

Best of internet