Quantcast

Οι αγαπημένες superhero ταινίες του Guillermo del Toro είναι το ανφάν γκατέ του είδους

Ο μαν ξέρει

THE NERDSTREAM

27 Νοεμβρίου 2018

Έχουμε κρύψει ποτέ την αγάπη μας για τον Guillermo del Toro; Όχι, δεν έχουμε κρύψει ποτέ την αγάπη μας για τον Guillermo del Toro. Είναι ένας πραγματικά λαϊκός κινηματογραφιστής που έχει δώσει τόσο μεγάλη ώθηση στο mainstream σινεμά είδους όσο ελάχιστοι άλλοι, από την εποχή του Devil’s Backbone μέχρι το αριστουργηματικό Pan’s Labyrinth και το περσινό Shape of Water.

Φυσικά, ο del Toro είναι κι ένας σκηνοθέτης που έχει δοκιμάσει επανειλημμένα την τύχη του στο superhero σινεμά πριν την γιγάντια blockbuster έκρηξή του κατά την τελευταία δεκαετία και με μάλλον λιγότερη αναγνώριση απ’ όσο του αξίζει. Γιατί, ΟΚ, μπορεί το Blade II να ήταν μέτριο, αλλά τα δύο Hellboy του είναι ανάμεσα στις καλύτερες (και πιο υποτιμημένες) superhero ταινίες ever.

Έτσι στο ξεκούδουνο, λοιπόν, ο del Toro στράφηκε τις προάλλες στο Twitter και έφτιαξε έτσι στα γρήγορα μια λίστα με τις αγαπημένες του superhero ταινίες. Τσεκάρετε:

Κι αυτή είναι μια καλή λίστα, αγαπητοί φίλοι κι αγαπητές φίλες. Έχει τα αναμενόμενα classics σαν τα πρώτα Superman και το Batman Returns, τα σιγουράκια σαν το The Dark Knight, τα πρώτα δύο Spider-Man και το Iron Man, έχει και πιο πρόσφατες ταινίες που σίγουρα ανήκουν σ’ αυτήν την λίστα, όπως το Guardians of the Galaxy και το Logan. Κυρίως, όμως, έχει δικαίως το πρώτο Blade και το Unbreakable, τα οποία αμφότερα δεν λαμβάνουν τόσο μαζική αγάπη πλέον όσο θα έπρεπε.

Best of internet