Έφυγε στα 95 ο τεράστιος Stan Lee, δημιουργός των ηρώων της Marvel

Σε ευχαριστούμε Stan για όσα μας χάρισες

THE NERDSTREAM

12 Νοεμβρίου 2018

Ο άνθρωπος που έφτιαξε ουσιαστικά τη Marvel πέθανε σε ηλικία 95 ετών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του TMZ, δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου, όμως το πρωί της Δευτέρας πήγε στην κατοικία του, στο Hollywood Hills, ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Cedars-Sinai Medical Center, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Λι γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 1922. Γιος μεταναστών από τη Ρουμανία ο Λι αρεσκόταν να βλέπει τις ταινίες του Έρολ Φλιν και συνήθιζε να διασκεδάζει τον ευατό του γράφοντας μικρές ιστορίες δικών του ηρώων. Μπήκε στη βιομηχανία των κόμικ στα 17 του και στα 19 έγραψε την πρώτη δική του ιστορία.

Επινόησε τουλάχιστον 350 χαρακτήρες με μοναδικές προσωπικότητες, ιδιαιτερότητες, δυνάμεις και αδυναμίες. Η μαγεία των ιστοριών του είναι ότι σε αυτές πρωταγωνιστούν ήρωες με πάθη και καταραμένο παρελθόν. Ο Σπάιντερ Μαν, ο Χαλκ, ο Daredevil , όλοι του οι ήρωες αδυνατούν να ξεπεράσουν τις ψυχολογικές τους αδυναμίες. Μαζί με τους Kirby και Steve Ditko, δημιούργησε εκτός των προαναφερθέντων, τους Avengers, τους Fantastic 4, τον Black Panther, τους X-Men και πολλούς άλλους.

Best of internet