Quantcast

Το οργισμένο ξέσπασμα του Benedict Cumberbatch για το τσάι είναι πιο βρετανικό από τη βασίλισσα

Ο Άγγλος ηθοποιός δεν ανέχεται να μπερδεύουν το τσάι του με χαμομήλια και άλλα ροφήματα

THE NERDSTREAM

7 Νοεμβρίου 2018

Όλοι, ακόμη και οι πιο ήρεμοι άνθρωποι εκεί έξω έχουν κάτι που τους εξαγριώνει, που τους κάνει να ξεκινάνε οργισμένους μονολόγους αυτόματα με το που ακούσουν κάποιον να αναφέρεται στο σκοτεινό αντικείμενο του μίσους τους. Και όταν λέμε όλοι, το εννοούμε. Ακόμη και ο Benedict o Cumberbatch, ένας άνθρωπος τόσο πράος που σε κάνει να πιστεύεις ότι θα μπορούσε να κάνει δωρεά και στο Σύλλογο Προστασίας της Αστικής Κατσαρίδας.

Είναι λογικό όμως να τα παίρνει στο κρανίο ο Σέρλοκ της καρδιάς μας, καθώς το θέμα της οργής του έχει να κάνει με την ίσως πιο Βρετανική συνήθεια που υπάρχει: Το τσάι, και πιο συγκεκριμένα, το πως πολλοί μη Βρετανοί αγγλόφωνοι το συγχέουν με το χαμομήλι. Σύμφωνα με τον Guardian, η φρασεολογία που χρησιμοποιούν στις ΗΠΑ για το κλασσικό ζεστό ρόφημα ώθησε τον Benedict Cumberbatch να εκφράσει τον οργή του στη ραδιοφωνική εκπομπή Dave Berry Breakfast Show στο Absolute Radio, ενώ βρισκόταν εκεί για το promotion της νέας animated ταινίας του, The Grinch.

Ο Benedict Cumberbatch είχε λοιπόν να πει τα εξής για το θέμα:

«Μπορώ να ξεσπάσω τώρα; Δεν αντέχω να λέω το χαμομήλι τσάι. Δεν είναι τσάι. Το τσάι είναι ένα πράσινο φύλλο που έρχεται από τους πρόποδες των βουνών της Ινδίας και της Νότιας Αμερικής – τόπους με όμορφα βουνά. Χρειάζεται ένα υποτροπικό, αλπικό κλίμα. Είναι μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία. Το χαμομήλι δε φυτρώνει σε αυτά τα περιβάλλοντα. Άρα, δεν είναι τσάι.»

Η συζήτηση αυτή δε βγάζει κανένα νόημα στα ελληνικά, στα αγγλικά όμως το ρόφημα χαμομήλι αποκαλείται συχνά chamomile tea – τσάι χαμομηλιού. Ως βέρος Βρετανός όμως, ο Cumberbatch δεν ανέχεται να μπερδεύουν το τσάι με άλλα ταπεινά βότανα, ακόμα κι αν αυτά αποδίνουν ροφήματα αν τα βράσεις.

Δείτε το ξέσπασμα του Άγγλου ηθοποιού:

Η αλήθεια είναι πως αν όλοι οι άνθρωποι εξοργίζονταν μόνο για τέτοια πράγματα θα ζούσαμε σε έναν σαφώς καλύτερο κόσμο.

Best of internet