Quantcast

Χτες το YouTube έπεσε για μία ώρα, το ίντερνετ γλίτωσε στο τσακ τον νευρικό κλονισμό

Παραλίγο να χρειαστεί να κάνουμε και καμιά δουλειά

THE NERDSTREAM

17 Οκτωβρίου 2018

Είναι κακό πράγμα να παίρνουμε το ίντερνετ για δεδομένο. Βασικά, είναι κακό πράγμα να παίρνουμε οτιδήποτε για δεδομένο, γιατί όταν το χάσουμε τότε ενδέχεται να χάσουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Να, για παράδειγμα, το ίντερνετ πριν το YouTube ήταν ένας εντελώς διαφορετικός πλανήτης – κι άμα εξαφανιστεί τότε αυτός ο πλανήτης περνάει μια φάση Armageddon.

Αλλά το ίντερνετ είναι πράγμα, και τα πράγματα ως γνωστόν χαλάνε. Κι άμα χαλάσει το YouTube, τότε τι πιο λογικό από το να πάθουν νευρικό κλονισμό οι άνθρωποι σε όλα τα υπόλοιπα social media; Φυσικά, θα μπορούσαν να κάνουν καμιά δουλειά στο σπίτι, να μιλήσουν με κάνα ζωντανό άνθρωπο, να διαβάσουν κανένα βιβλίο, να ταΐσουν τα παιδιά τους που κλαίνε. Αλλά επειδή αυτά είναι πράματα για φλώρους, η οργανωμένη ιντερνετική αντίδραση παράνοιας και τρολιάς ήταν, και πάλι, μονόδρομος.

Γιατί αυτό συνέβη χτες που το YouTube έπεσε για καμιά ωρίτσα, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου που έβλεπαν βίντεο με Ρώσους οδηγούς ή με γιαπωνέζικα ιδεογράμματα για τίτλους. Ας παρακολουθήσουμε πως εξελίχθηκε η ιστορία:

Πρώτα απ’ όλα, το ίδιο το YouTube στράφηκε στο Twitter ώστε να καθησυχάσει το εξαγριωμένο πλήθος

Κάποιοι, βέβαια, είχαν απευθυνθεί ήδη στις αρχές:

Σε κάποιους άλλους τα έσκασε πολύ άσχημα το πόσο μεγάλο κομμάτι της σύγχρονης ζωής είναι το να βλέπεις ασυνάρτητα βίντεο σε μια οθόνη

Κι έτσι ο κόσμος στράφηκε στη μεγάλη αγκαλιά του Twitter να μοιραστεί τον πόνο του

Αλλά ευτυχώς κυριάρχησαν οι πιο ψύχραιμες αντιδράσεις

Κάποιοι, δε, κατέφυγαν σε ακραία μέσα

Αλλά ευτυχώς το τέλος ήταν αίσιο, το YouTube ανέβηκε ξανά, οπότε μπορούμε πλέον να κάνουμε χιούμορ με το επουλωμένο τραύμα

Best of internet