Quantcast

Υπάρχει μια Scooby-Doo παρωδία του Blair Witch Project από το 1999, και είναι ακριβώς τόσο ψυχεδελική όσο φαντάζεστε

Δείτε το τώρα, ευχαριστήστε μας αργότερα

THE NERDSTREAM

15 Οκτωβρίου 2018

Πραγματικά, είναι δύσκολο να θυμηθείς πώς έμοιαζαν οι horror ταινίες πριν τα τέλη των 90s, δηλαδή πριν τη μεγάλη επέλαση του Scream και του The Blair Witch Project το ’96 και το ’99 αντίστοιχα. Το είδος πέρναγε δύσκολα χρόνια, με αμέτρητες τρασιές που έβγαιναν κατευθείαν σε βίντεο και ο τρόμος στη μεγάλη οθόνη έμοιαζε ψιλο-τελειωμένο πράμα για το mainstream σινεμά.

Όχι ότι Scream και Blair Witch ήταν αριστουργήματα, αλλά ο ειρωνικός τρόμος από τη μία και το found footage ύφος από την άλλη κατάφεραν να δώσουν μια ώθηση οι horror ταινίες στο box office και να αρχίσουν να τις εμπιστεύονται περισσότερο τα studio, κάτι που σταδιακά έφτασε μέχρι και την τρέχουσα δεκαετία, μέσα στην οποία έχουμε μια αξιολάτρευτη νέα golden era του κινηματογραφικού τρόμου (δημιούργησαν και περίπου 5.672 απαράδεκτους μιμητές, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).

Το 1999, λοιπόν, το Blair Witch προκάλεσε πανικό – κι αν ήσασταν έφηβοι τότε, ενδέχεται σοβαρά να είχατε λιώσει κι εσείς την βιντεοκασέτα. Και τώρα, όλη αυτή τη μαγεία μας τη θύμισε ένα post στο Reddit, το οποίο ήταν αφιερωμένο σε μια φαντασμαγορική παρωδία του Blair Witch από το Scooby-Doo στο Cartoon Network το 1999. Το εντυπωσιακό βέβαια είναι ότι το thread έσκασε μύτη αυτοπροσώπως ένας από τους παραγωγούς/σεναριογράφους του πρότζεκτ, κι άρχισε να μιλάει αναλυτικά γι’ αυτό.

Δείτε το βίντεο, κλάστε πάνω σας, και μετά διαβάστε κι εδώ την ιστορία του:

Best of internet