Quantcast

Τζαμπέ streaming πλατφόρμα καλτ κινηματογράφου έφτιαξε ο σκηνοθέτης Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν

Ο σκηνοθέτης του Drive και του The Neon Demon έκανε κάτι αρκετά μερακλίδικο

THE NERDSTREAM

9 Αυγούστου 2018

Αν για κάτι δε μπορείς να κατηγορήσεις τον Δανό σκηνοθέτη Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν είναι ότι δεν αγαπάει το καλτ στοιχείο στο σινεμά. Από τα crime δράματα Bleeder και Pusher μέχρι τα Bronson και Valhalla Rising, κι από εκεί μέχρι το Drive, το Only God Forgives και το The Neon Demon, ο Ρεφν έχει αποδείξει ότι κατέχει καλά το πώς μπορείς να φτιάξεις σύγχρονο cult και πετυχημένο σινεμά – ακόμα κι αν οι ταινίες του έχουν διχάσει μεγάλο μέρος του κοινού και της κριτικής.

Ε, είπε τελικά ο άνθρωπος να οργανώσει πιο σοβαρά την αγάπη του για τον καλτ κινηματογράφο, φτιάχνοντας μια free online streaming πλατφόρμα με θαμμένα καλτ διαμάντια που έχει αποκαταστήσει ο ίδιος, σε συνεργασία με το MUBI. Συλλέγοντας ήδη για καιρό καλτ ταινίες, τελικά στις 30 Ιουλίου έβαλε μπροστά την πλατφόρμα με το όνομα byNWR, ζητώντας από τους χρήστες απλά μια εγγραφή μέσω e-mail:

Διαλέγοντας σαν πρώτες ταινίες τα The Nest of the Cuckoo Birds, Hot Thrills and Warm Chills και Shanty Tramp (και τα τρία ακούγονται αρκούντως cult), ο Ρεφν φιλοδοξεί να φέρει στην επιφάνεια τον low-budget ανεξάρτητο exploitation κόσμο του σινεμά του ’60 στην Αμερική, έχοντας ήδη δηλώσει τον προηγούμενο μήνα σε συνέντευξή του στο Guardian πως το σινεμά είναι, ούτως ή άλλως, νεκρό.

Παράλληλα, μπορεί ο Ρεφν να αποφάσισε να σταματήσει να φτιάχνει ταινίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταμάτησε να σκηνοθετεί. Για την ακρίβεια, αυτήν τη στιγμή ετοιμάζει τη σειρά Too Old to Die Young για λογαριασμό του Amazon, η οποία θα αποτελείται από 10 επεισόδια και θα αφηγείται την υπαρξιακή ιστορία σαμουράι εγκληματιών στο Λος Άντζελες, με πρωταγωνιστή τον Miles Teller του Whiplash.

Για όλα αυτά (και αρκετά περισσότερα), τσεκάρετε την απολαυστική συνέντευξή του που δημοσίευσε χτες το IndieWire. Και τσεκάρετε και καμιά ταινία στο byNWR. Αξίζει.

Best of internet