Quantcast

Ο Στίβεν Σιγκάλ θα είναι πλέον ο Μέγας Πρέσβης Πολιτισμού της Ρωσίας στις ΗΠΑ

Θα φέρει κοντά τους δύο λαούς με όπλο του τα όπλα του

THE NERDSTREAM

6 Αυγούστου 2018

Σπουδαίο πράγμα ο πολιτισμός, φίλοι και φίλες. Ελάχιστοι είναι οι αποτελεσματικότεροι τρόποι που υπάρχουν για να κερδίσεις την καρδιά ενός λαού. Κι όταν τα πράγματα είναι σοβαρά κι οι πλανητικές διακρατικές σχέσεις είναι στα όρια, ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι που είναι ικανοί να φέρουν αυτό το τιτάνιο έργο εις πέρας. Εμείς, εδώ, σ’ αυτήν την μικρή γωνιά της γης, ευτυχώς είχαμε μια Μελίνα Μερκούρη να χαρίζει άπλετο Ελληνικό Φως στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Κι επιτέλους, το μεγάλο Ρωσικό Έθνος βρήκε κι αυτό την Μελίνα του – τον άνθρωπο που θα φροντίσει ώστε να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην Ρωσία και τις ΗΠΑ. Ναι, προφανώς και είναι ο Στίβεν Σιγκάλ, υπάρχει κανένα πρόβλημα; Ο 66χρονος ηθοποιός (με ρωσικές ρίζες, ας σημειωθεί) το Σάββατο ορίστηκε απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ως αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές και πολιτιστικές σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Φυσικά, για όποιον έχει παρακολουθήσει από κοντά το θεσπέσιο ανθρωπιστικό και πολιτιστικό έργο του ανδρός αυτό δεν αποτελεί και καμιά τρομερή έκπληξη. Απ’ ό,τι φαίνεται, τα τελευταία χρόνια ο Σιγκάλ έχει αναπτύξει ένα ισχυρό kink με την σλαβική ορθοδοξία, αφού μέσα σε έναν χρόνο κατάφερε να πάρει και την σερβική και την ρωσική υπηκοότητα – κάτι που δεν άρεσε καθόλου στην ουκρανική κυβέρνηση, η οποία του απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Έτσι λοιπόν, και με το bromance του Σιγκάλ με τον Πούτιν να ζωγραφίζει το φόντο αυτής της συγκινητικής ιστορίας, το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών ανακοίνωσε στο Facebook τα ευχάριστα νέα με πλήρη επισημότητα:

Стивен Сигал назначен специальным представителем МИД России по вопросам российско-американских гуманитарных связей….

Gepostet von Russian Foreign Ministry – МИД России am Samstag, 4. August 2018

Για όσους φλώρους δεν γνωρίζουν ρώσικα, η ανακοίνωση λέει πως “ο Στίβεν Σιγκάλ διορίστηκε ειδικός απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, υπεύθυνος για τις ρωσο-αμερικανικές ανθρωπιστικές σχέσεις”, προσθέτοντας ότι η αποστολή του είναι να “βοηθήσει στην ανάπτυξη των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων στον ανθρωπιστικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού και της τέχνης“. Σημειώνοντας, βέβαια, πως δεν θα πληρωθεί γι’ αυτήν την θέση (σίγουρα).

Συνήθως είμαστε απαισιόδοξοι για την εξέλιξη των πλανητικών υποθέσεων, αλλά με τον Στίβεν Σιγκάλ και τον Ντένις Ρόντμαν σε νευραλγικές θέσεις εκ μέρους της Ρωσίας και της Β. Κορέας αντίστοιχα, νιώθουμε αν μη τι άλλο λίγο πιο ασφαλείς.

Best of internet