Quantcast

Το BBC κάνει diss στο Netflix γιατί πετάει λεφτά πιο χαλαρά κι από τον Light

Είναι σκληρός ο κόσμος του streaming και της τηλεόρασης

THE NERDSTREAM

12 Ιουλίου 2018

Ναι, αυτό μοιάζει μια ιδιαιτέρως αλλόκοτη κόντρα, αλλά μείνετε μαζί μας και ενδέχεται όλα να βγάλουν νόημα στο τέλος. Το Netflix βγάζει αρκετά λεφτά, ομολογουμένως. Το ξέρετε, και λογικά τα σκάτε κι εσείς. Κατ’ επέκταση, ξοδεύει και πολλά λεφτά στις παραγωγές που ετοιμάζει. Ε, αυτό, εξαγρίωσε τους σκληρούς καριόληδες του BBC, το οποίο ανακοίνωσε λίγο-πολύ ότι μας δίνει καλύτερο και περισσότερο σταφ ξοδεύοντας λιγότερα φράγκα για να το φτιάξει.

Για παράδειγμα, υπάρχει μια φήμη που λέει ότι η streaming πλατφόρμα ξόδεψε συνολικά 97 εκατομμύρια δολάρια για τις πρώτες δύο σεζόν του The Crown. Ενδεικτικά, ως μέτρο σύγκρισης, τα 100 εκ. δολάρια είναι πλέον το ελάχιστο budget για μια χολιγουντιανή ταινία με τα όλα της. Βέβαια, το Netflix συνηθίζει να μην δίνει αναλυτικά στοιχεία για προϋπολογισμούς, τηλεθεάσεις και κέρδη, οπότε υπάρχει πάντα η πιθανότητα να είναι υπερβολικό το νούμερο, όπως έχει υποστηρίξει κι ο δημιουργός της σειράς.

Κι εδώ είναι που μπαίνει στο παιχνίδι το BBC, το οποίο έσκασε χτες στο επίσημο Twitter του και δήλωσε πως με τα ίδια λεφτά που το Netflix έφτιαξε το The Crown, εμείς σου φτιάχνουμε 18 σειρές που στα σκάνε και καλύτερα. Ανάμεσα σ’ αυτές είναι και το Peaky Blinders, το Sherlock, το Poldark και κάμποσες ακόμα.

Η αλήθεια είναι ότι, εν γένει, δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα το πόσα ξοδεύει ένα τεράστιο δίκτυο ή πλατφόρμα για να φτιάξει μια σειρά, οπότε δεν έχουμε και κάποιο άλογο στην κούρσα. Επίσης, ΟΚ, μπορεί το BBC να έχει ξενερώσει που η βασιλική οικογένεια σουλατσάρει σε μια streaming υπηρεσία Γιάνκηδων #itscominghome. Απ’ την άλλη βέβαια, το BBC έχει και μια σταθερή γραφή περί οικονομικής διαφάνειας και δημοσιοποίησης budget, αμοιβών κλπ, το οποίο δεν είναι ποτέ κακή ιδέα.

Best of internet