Quantcast

Ο Κουέντιν Ταραντίνο είδε το νέο remake του «Suspiria» και έκλαψε από ευτυχία

Για την ακρίβεια, στον ώμο του σκηνοθέτη και φίλου του, Λούκα Γκουαντανίνο

THE NERDSTREAM

3 Ιουλίου 2018

Όχι ότι ταινίες σαν το Suspiria χρειάζονται remake. Για την ακρίβεια, οι περισσότερες ταινίες του πλανήτη δεν χρειάζονται remake, πόσο μάλλον αν πρόκειται για μοναδικά cult αριστουργήματα όπως το horror διαμάντι του Ντάριο Αρτζέντο από το 1977. Έτσι, όταν μάθαμε ότι ετοιμάζεται remake, διχαστήκαμε. Από την μία, είναι πραγματικά αχρείαστο. Από την άλλη, σκηνοθέτης είναι ο Λούκα Γκουαντανίνο, δηλαδή ο εξαίρετος σκηνοθέτης που μεταξύ άλλων πέρυσι γύρισε το Call Me By Your Name.

Καθώς λοιπόν το πρώτο trailer που κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα ήταν ήδη μια νότα αισιοδοξίας για την ταινία, τώρα έρχεται ο ίδιος ο Κουέντιν Ταραντίνο να δώσει μια γενναία ώθηση στο νέο Suspiria, πιστοποιώντας έμμεσα την ποιότητά του. Σύμφωνα με νέα συνέντευξη του Γκουαντανίνο στο IndieWire, έδειξε την ταινία στον Ταραντίνο καθώς οι δυο τους είναι φίλοι απ’ όταν συμμετείχαν από κοινού στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ Βενετίας. Και φυσικά, ανυπομονούσε για τη γνώμη του. Όπως λέει ο σκηνοθέτης, είδανε την ταινία μαζί στο σπίτι του Ταραντίνο και η αντίδρασή του τον γέμισε ζεστασιά. Για την ακρίβεια, στο τέλος τον αγκάλιασε κλαίγοντας.

Αυτό, φυσικά, είναι ένα ευχάριστο νέο – αν και δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ σίγουροι για τις συναισθηματικές αντιδράσεις του Κουέντιν Ταραντίνο. Όπως και να ‘χει, τα σημάδια είναι θετικά, αφού στο σενάριο επίσης βρίσκεται ο δημιουργός του υπέροχου τηλεοπτικού The Terror, δηλαδή ο David Kajganich – με τον Thom Yorke των Radiohead να αναλαμβάνει τη μουσική της ταινίας, έχοντας το δύσκολο έργο να αναμετρηθεί με τους Goblin του 1977.

Θυμίζουμε ότι το νέο Suspiria θα έρθει στις αίθουσες στις 2 Νοεμβρίου.

Best of internet