Quantcast

Για μισό εκατομμύριο δολάρια πουλήθηκε το γκάνι του Han Solo σε δημοπρασία στο Λας Βέγκας

Δυστυχώς όμως όχι εκείνο με το οποίο πυροβόλησε πρώτος, ξέρετε

THE NERDSTREAM

25 Ιουνίου 2018

Ήταν Σάββατο βράδυ στο Λας Βέγκας και οι θαμώνες της διακριτικής πολίχνης των ΗΠΑ περνούσαν ένα ακόμα ήσυχο βράδυ, όταν την νηνεμία διαπέρασε κεραυνοβόλως ο κρότος του σφυριού που επικύρωσε την αγορά του πιστολιού-λέιζερ του Han Solo από το Return of the Jedi στην προνομιακή τιμούλα των 550.000 δολαρίων.

Εκεί λοιπόν, ο οίκος δημοπρασιών Julien’s Auctions έστησε ένα σκηνικό με χολιγουντιανά μπιχλιμπίδια, ανάμεσά στα οποία ιδιαίτερη θέση είχαν αυτά που σχετίζονται με το Star Wars, φυσικά. Έτσι, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Return of the Jedi, James Schoppe, αποφάσισε να αποχωριστεί το ψεύτικο πιστόλι μήκους περίπου 40 εκατοστών, κατασκευασμένο κυρίως από ξύλο, το οποίο είχε στην κατοχή του εδώ και 30 περίπου χρόνια.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι επίσης ότι, σύμφωνα με το Reuters, το πιστόλι αγοράστηκε από το Ripley’s Believe It or Not!, το οποίο ίσως θυμάστε κι από το πέρασμά του στην ελληνική τηλεόραση, για να εκτεθεί σε κάποιο από τα μουσεία του. Παράλληλα, στη δημοπρασία πουλήθηκε ένα Biker Scout Blaster για 90.000 δολάρια, αλλά κι ένα τσεκούρι Ewok στην τιμή των 11.000 δολαρίων.

Για την ιστορία, πάντως, το ρεκόρ για τέτοιες Star Wars δημοπρασίες κατέχει με διαφορά ένα ολόκληρο, ολοζώντανο, ολόπαχο R2-D2, το οποίο πέρυσι πουλήθηκε στην απόλυτα λογική τιμή των 2,76 εκ. δολαρίων.

Best of internet