Quantcast

Οι δημιουργοί του «Dark» υπογράφουν ντηλ για να φτιάχνουν σειρές στο Netflix ως την αιωνιότητα

Για να μοιράσουν φως, χαρά και αισιοδοξία στον κόσμο

THE NERDSTREAM

20 Ιουνίου 2018

Θυμάστε πέρυσι τον Δεκέμβριο που, καθώς προσπαθούσαμε να συνέλθουμε από τις χαρμάνες μετά τον δεύτερο κύκλο Stranger Things, το Netflix μας πέταξε το γερμανικό Dark και μας έριξε πάλι στα σκληρά; Ναι, λογικά το θυμάστε. Από τότε, η streaming πλατφόρμα ψάχνεται όλο και περισσότερο με τις ευρωπαϊκές παραγωγές, ρίχνοντας δυνατά χαρτιά σαν το Casa del Papel, το Babylon Berlin και το The Rain, μεταξύ άλλων.

Στο μεταξύ, η επιτυχία του Dark οδήγησε το Netflix στο να ανανεώσει τάχιστα την σειρά, ενώ οι πρώτες εικόνες που είδαμε από την δεύτερη σεζόν πριν από λίγους μήνες φαίνονταν να ποντάρουν ακόμα περισσότερο στην σκοτεινή, ζοφερή, πηχτή ατμόσφαιρα του πρώτου κύκλου. Έτσι λοιπόν, ελάχιστη έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι το Netflix θέλει να καπαρώσει τους δημιουργούς του Dark για τα επόμενα κάμποσα χρόνια.

Κάπως έτσι, οι Γερμανοί Jantje Friese και Baran bo Odar υπέγραψαν ένα αποκλειστικό πολυετές ντηλ με το Netflix για την δημιουργία originals της streaming πλατφόρμας. Τέτοιες συμφωνίες υπάρχουν ήδη στο ρεπερτόριο του Netflix, αφού το έχει κάνει ήδη με την Jenji Kohan του Orange is the New Black, τον Ryan Murphy των πετυχημένων Nip/Tuck, Glee και American Horror Story και την Shonda Rimes του Grey’s Anatomy.

Αυτή η συμφωνία βέβαια είναι το πρώτο τέτοιο ντιλ του Netflix στην Ευρώπη, οπότε είναι ένα σαφές βήμα για την μεγαλύτερη επέκταση στην ευρωπαϊκή αγορά. Εν τω μεταξύ, ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα δούμε τον 2ο κύκλο του Dark, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε ότι τα γυρίσματα ξεκινάνε στις 25 Ιουνίου, τώρα στα κοντά δηλαδή.

Best of internet