Quantcast

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την σκληρή βιομηχανία του κολλεγιακού μπάσκετ

Έρχεται το φθινόπωρο από το HBO

THE NERDSTREAM

14 Ιουνίου 2018

Είτε συμπαθεί κανείς τον ΛεΜπρόν Τζέιμς είτε όχι, η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια μοναδική περίπτωση ανθρώπου στο σύγχρονο μπάσκετ των ΗΠΑ. Όχι μόνο είναι κλασική φάση αθλητή-σούπερστάρ, όχι μόνο δεν έχει κωλώσει να πάρει ξεκάθαρα πολιτική θέση για τις δολοφονίες μαύρων από αστυνομικούς και το κίνημα Black Lives Matter, αλλά επίσης μπαίνει φουλ κι αυτός στις μπίζνες των μήντια και του θεάματος.

Τώρα λοιπόν, μαθαίνουμε ότι το τηλεοπτικό δίκτυο ΗΒΟ και η εταιρία παραγωγής του ΛεΜπρόν με το όνομα SpringHill Entertainment ετοιμάζει ένα νέο ντοκιμαντέρ με θέμα τη βιομηχανία του κολλεγιακού μπάσκετ στις ΗΠΑ και την σκληρή εκμετάλλευση των (μαύρων κυρίως) φοιτητών-αθλητών. Το ντοκιμαντέρ θα έχει τον τίτλο Student Athlete και βασικό θέμα του θα είναι ο Εθνικός Κολλεγιακός Αθλητικός Σύνδεσμος (δηλαδή το NCAA που διοργανώνει τους αγώνες και την υπερ-φιέστα March Madness).

Το ντοκιμαντέρ θα βασίζεται κυρίως σε συνεντεύξεις φοιτητών-αθλητών (όχι μόνο μπάσκετ αλλά και αμερικάνικου football), εστιάζοντας στο ότι τα συμβόλαια που υπογράφουν εξασφαλίζουν τους χειρότερους δυνατούς όρους και συνθήκες για τους ίδιους, μιας και ουσιαστικά απαγορεύεται να πληρωθούν. Το Student Athlete λοιπόν θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου – και στο μεταξύ ας θυμηθούμε το καταπληκτικό αφιέρωμα που είχε κάνει κι ο John Oliver στο κολλεγιακό μπάσκετ πριν από μερικά χρόνια:

Best of internet