Quantcast

Ναι, ο Γούντι Άλεν πιστεύει ότι το #MeToo του χρωστάει κι ένα ευχαριστώ

Ο 82χρονος σκηνοθέτης δηλώνει μεγάλος υποστηρικτής της καμπάνιας ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση

THE NERDSTREAM

5 Ιουνίου 2018

Από τον περασμένο Οκτώβριο κι έπειτα που οι New York Times δημοσίευσαν το άρθρο με τις καταγγελίες γυναικών εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν, οδηγώντας έτσι στις καμπάνιες MeToo και Time’s Up που ανέδειξαν πολύπλευρα το ζήτημα της έμφυλης ανισότητας στην βιομηχανία του θεάματος, έχουν συμβεί πολλά. Όχι ότι αυτά τα προβλήματα εξουσιαστικής συμπεριφοράς ανδρών σε ανώτερες θέσεις εξουσίας προς γυναίκες ηθοποιούς και άλλες εργαζόμενες έχουν εκλείψει, φυσικά, αλλά σ’ ένα βαθμό το κλίμα έχει αλλάξει.

Φυσικά, καθώς πολλές γυναίκες μίλησαν για πρώτη φορά δημόσια, υπήρξαν περιπτώσεις όπου οι καταγγελίες έφτασαν μέχρι και το μακρινό παρελθόν – αναδεικνύοντας έτσι μια συστημική κατάσταση παρενόχλησης στην χολιγουντιανή βιομηχανία. Και βέβαια, μεγάλος μέρος της συζήτησης στράφηκε τον τελευταίο καιρό και στον Γούντι Άλεν, τον οποίο κατηγορούν η πρώην σύντροφός του, η ηθοποιός Μία Φάροου και η θετή κόρη του, Ντύλαν, για κακοποίηση της δεύτερης κατά την παιδική της ηλικίας – με το δικαστήριο να απορρίπτει τις κατηγορίες το 1992.

Τώρα, ο Γούντι Άλεν μιλάει για το ΜeToo και την σεξουαλική παρενόχληση στο Χόλιγουντ σε συνέντευξή του με την αργεντίνικη εκπομπή Periodismo Para Todos, δηλώνοντας με αρκετά yolo διάθεση ότι θα έπρεπε ο ίδιος να αποτελεί σύμβολο της καμπάνιας. Συγκεκριμένα, λέει: “Είμαι ένθερμος υποστηρικτής του#MeToo. Οταν υπάρχουν άνθρωποι που παρενοχλούν αθώες γυναίκες ή άνδρες φυσικά και θα πρέπει να αποκαλύπτονται Αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να θεωρούμαι πρότυπο, το #MeToo θα έπρεπε να με χρησιμοποιεί σαν σύμβολο. Διότι έχω δουλέψει πενήντα χρόνια στο σινεμά. Έχω δουλέψει με εκατοντάδες ηθοποιούς (διάσημες ή στο ξεκίνημά τους και ούτε μία δεν έχει υπαινιχθεί ότι υπήρξα απρεπής με οποιονδήποτε τρόπο”.

Κατ’ επέκταση, δηλώνει ξενερωμένος που έχει μπει στην ίδια κατηγορία με τον Γουάινστιν, αφού σύμφωνα με τον ίδιο “κατηγορήθηκε από μία μόνο γυναίκα σε μια υπόθεση κηδεμονίας ενός παιδιού” κι έτσι θα έπρεπε να θεωρείται σύμμαχος του MeToo. Στο μεταξύ βέβαια, με την υποστήριξή προς το πρόσωπό του από τον θετό του γιο, Moses Farrow, τόσο η Dylan όσο και ο τρίτος αδερφός, Ronan, συνεχίζουν να κατηγορούν τον πρώην θετό πατέρα τους για την ίδια υπόθεση.

Best of internet