Quantcast

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς πλέον θα πιστολιάζει ρόλους αν δεν αμείβονται το ίδιο οι συμπρωταγωνίστριές του

O ηθοποιός μιλάει για την μισθολογική διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών στο σινεμά και την τηλεόραση

THE NERDSTREAM

16 Μαΐου 2018

Εντάξει, δεν είναι και κανένα τρομερό μυστικό. Κι αν ήταν, τους τελευταίους μήνες μετά τις καμπάνιες των MeToo και Time’s Up που έβαλαν πιο έντονα στο επίκεντρο τα ζητήματα της ανισότητας μεταξύ των φύλων στη βιομηχανία της διασκέδασης, πλέον δεν υπάρχουν και πολλές δικαιολογίες για την διαφορά μισθών μεταξύ ανδρών και γυναικών συντελεστών στην τηλεόραση και το σινεμά.

Ήδη τον τελευταίο καιρό είδαμε παραδείγματα που αναδεικνύουν έμπρακτα τις δύο πλευρές του ζητήματος. Από τη μία, είδαμε τον Mark Wahlberg να αμείβεται 1,5 εκ. δολάρια για τα reshoots του All the Money in the World, ενώ η συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία, Michelle Williams, πήρε μόλις 80 ευρώ ανά ημέρα. Από την άλλη, είδαμε να γίνονται βήματα προς μια καλύτερη κατεύθυνση, όπως για παράδειγμα όταν φέτος η πρωταγωνίστρια του Westworld, Evan Rachel Wood, άρχισε να αμείβεται το ίδιο με τους άνδρες ηθοποιούς της σειράς.

Φυσικά, πολλοί είναι αυτοί που έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση εναντίον της μισθολογικής ανισότητας, κι ένας από τους πιο ένθερμους πολέμιούς της στον κόσμο του Χόλιγουντ είναι ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, γνωστός και πολυαγαπημένος για τους ρόλους του στα Hawking, Sherlock, The Imitation Game αλλά και ως Dr. Strange στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Αυτές τις μέρες, λοιπόν, σε συνέντευξή του προς το Radio Times, ο Κάμπερμπατς είπε να πάρει ακόμα πιο σαφείς αποφάσεις, δηλώνοντας πως πλέον θα αρνείται ρόλους σε ταινίες και σειρές αν δεν διασφαλίζεται η μισθολογική ισότητα με τις συμπρωταγωνίστριές του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κάμπερμπατς είχε μερικές σαφέστατες συμβουλές προς τους άνδρες συναδέλφους του, προτρέποντάς τους να ρωτάνε αν οι γυναίκες ηθοποιοί πληρώνονται το ίδιο με αυτούς. Το δια ταύτα είναι απλό: “Αν η συμπρωταγωνίστρια δεν πληρώνεται το ίδιο, δεν το κάνω”. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η νέα εταιρία παραγωγής του, SunnyMarch, θα προσπαθήσει να εστιάσει σε τίτλους που θα δημιουργούνται από γυναίκες. Αυτές τις μέρες, τέλος, ο Κάμπερμπατς ξεκίνησε να εμφανίζεται στην μίνι-σειρά Patrick Melrose, η οποία από το πρώτο επεισόδιο φάνηκε πολλά υποσχόμενη.

Best of internet