Quantcast

Ακόμα κι οι μπράβοι του Τζόνι Ντεπ τον τρέχουν πλέον στα δικαστήρια γι’ αυτά που τραβάγανε μαζί του

Απ’ ό,τι φαίνεται ο κατήφορος δεν μοιάζει να σταματάει σύντομα

THE NERDSTREAM

3 Μαΐου 2018

Μερικές φορές, καλό είναι να παραδεχόμαστε ψύχραιμα και όμορφα ότι οι κινηματογραφικοί αστέρες με τους οποίους μεγαλώσαμε είναι απλά μαλάκες. Ούτε να γκρινιάζουμε ούτε να ψάχνουμε δικαιολογίες, απλά να αναγνωρίζουμε ότι η βιομηχανία του θεάματος και του Χόλιγουντ χτίζεται πάνω (και) σε σκατένιες σχέσεις και συμπεριφορές που εκμεταλλεύονται δομές εξουσίας. Προφανώς, τα όσα ακολούθησαν έπειτα από την δημοσιοποίηση των σεξουαλικών παρενοχλήσεων του Harvey Weinstein και πολλών ακόμα ανθρώπων του Χόλιγουντ (που οδήγησαν έπειτα στις καμπάνιες MeToo και Time’s Up), έκαναν όλη αυτήν την κατάσταση πιο σαφή από ποτέ.

Ας πάρουμε τον Τζόνι Ντεπ, για παράδειγμα. Για αρχή, ας αφήσουμε απ’ έξω το γεγονός ότι, παρόλο που τον αγαπήσαμε πολύ σαν ηθοποιό για τους ρόλους που έπαιξε στο παρελθόν (από τον Ψαλιδοχέρη, το Ed Wood και το Dead Man μέχρι το Arizona Dream και το Fear and Loathing in Las Vegas), πλέον είναι σχεδόν θλιβερό να τον βλέπεις να προσπαθεί να παίξει, κι ας εστιάσουμε στη συμπεριφορά του. Ήδη από τα 90s είχε την αύρα του κακού παιδιού που έπαιζε ξύλο με τον οποιοδήποτε, έβαζε τους σωματοφύλακές του να πλακώνουν κόσμο και διέλυε δωμάτια ξενοδοχείων με το έτσι θέλω. Φυσικά, στην pop κουλτούρα για όλα υπάρχει μια θέση, οπότε φαινόταν τόσο ο Ντεπ όσο και το κοινό να απολαμβάνει αυτόν τον ρόλο.

Βέβαια, οι συνέπειες της ρομαντικοποίησης αυτής της συμπεριφοράς έγιναν εμφανείς και με το παραπάνω στην υπόθεση του διαζυγίου του με την ηθοποιό Amber Heard, η οποία κατήγγειλε επανειλημμένη βίαιη συμπεριφορά εκ μέρους του που έφτανε μέχρι και στον ξυλοδαρμό. Τότε, πριν από 2 χρόνια, πολλοί έσπευσαν να υποστηρίξουν τον Ντεπ και να δηλώσουν ότι τα κίνητρα της Heard είναι απλώς οικονομικά (ενώ υπήρξαν μαρτυρίες και φωτογραφίες), δείχνοντας ότι η καμπάνια του MeToo ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Τελικά, οι δύο πλευρές έφτασαν σε δικαστικό συμβιβασμό κι η Heard δώρισε ολόκληρη την αποζημίωσή της στα  American Civil Liberties Union και Children’s Hospital Los Angeles.

Ε, λοιπόν, τώρα οι ίδιοι οι πρώην μπράβοι του Τζόνι Ντεπ, Miguel Sanchez και Eugene Arreola, αποφάσισαν να του κάνουν μηνύσεις. Οι δύο σωματοφύλακες εργάζονταν μπόλικα χρόνια για τον ηθοποιό, ο οποίος τους απέλυσε και τους επαναπροσέλαβε το 2016, και τώρα τον τρέχουν στα δικαστήρια για πολλούς απλήρωτους μισθούς και χαοτικά κακές συνθήκες εργασίας. Σύμφωνα με τα έγγραφα της μήνυσης, οι Sanchez και Arreola αναγκάζονταν να δουλεύουν πολλές παραπάνω ώρες από το προβλεπόμενο, σε επικίνδυνο περιβάλλον και με τον Ντεπ συνεχώς βουτηγμένο στα ντραγκς, ενώ συχνά έκαναν μέχρι και baby-sitting στα παιδιά του.

Αν σ’ αυτά προσθέσουμε και 2-3 ακόμα δικαστικές υποθέσεις στις οποίες είναι μπλεγμένος ο Ντεπ (με πρώην δικηγόρους του και με ανθρώπους του Χόλιγουντ), καταλαβαίνουμε πως το πράγμα έχει οδηγηθεί σε έναν κατήφορο που δεν έχει πια περιθώρια ωραιοποίησης.

Best of internet