Quantcast

Καμπάνα 50 χιλιάδες δολάρια έφαγε η Lucasfilm επειδή εμπόδισε την προβολή ενός fan film για το Star Wars

Η αυτοκρατορία ΔΕΝ αντεπιτίθεται

THE NERDSTREAM

26 Μαρτίου 2018

Όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2015. Λίγο πριν βγει στις αίθουσες το Star Wars: The Force Awakens, δηλαδή η πολυαναμενόμενη αναβίωση του franchise από τον J.J. Abrams. Τότε, λοιπόν, καβαλώντας το hype της ταινίας (που ήταν μεγάλο, δεν θα πούμε ψέματα, τα θυμάστε άλλωστε), ο μικρο-παραγωγός ταινιών Marc John είχε μια φαεινή ιδέα. Ο τύπος είχε πάρει μια συνέντευξη από τον David Prowse, τον ηθοποιό που είχε υποδυθεί τον Darth Vader στην αρχική Star Wars τριλογία, κατά τη διάρκεια ενός convention κι έπειτα σκόπευε να το προβάλλει δορυφορικά σε 1,200 κινηματογραφικές αίθουσες ταυτόχρονα.

Προφανώς, η Disney και η Lucasfilm δεν είδαν και πολύ θετικά αυτήν την προοπτική. Έτσι το νομικό τημ της εταιρίας λίγο-πολύ απείλησε του διοργανωτές του event πως αν προβάλλουν το βίντεο θα τους τρέξουν στα δικαστήρια και θα τους πάρουν ό,τι έχουν και δεν έχουν. Κωλώσανε οι άνθρωποι, οι προβολές ακυρώθηκαν, κι ο Marc John αποφάσισε να τρέξει ο ίδιος την Lucasfilm στο δικαστήριο.

Έτσι κι έκανε ο μαν, υποστηρίζοντας πως το όλο πράμα θα του απέφερε £1,340,000, ποσό που του στέρησε η απειλή της Lucasfilm. Την Παρασκευή, λοιπόν, το βρεταννικό δικαστήριο αποφάσισε πως η Lucasfilm έκανε μαλακία και την έβαλε να πληρώσει £39,500 (περίπου 50 χιλιάδες δολάρια) αποζημίωση στον άνθρωπο. Ο δικαστής βέβαια αμφισβήτησε ότι το ταινιάκι θα έπαιζε σε χίλιες αίθουσες και θα έβγαζε εκατομμύρια, αλλά αν μη τι άλλο απεφάνθη πως ένα κάποιο κέρδος θα έβγαινε.

ΟΚ, προφανώς το ποσό είναι ψίχουλα για την Lucasfilm και τη Disney, αλλά όσο να πεις δημιουργεί ένα ευχάριστο δικαστικό προηγούμενο το να αναγκάζονται να βάλουν έστω και λίγο το χέρι στην τσέπη.

Best of internet