Quantcast

Απ’ ότι φαίνεται στο Community ο Chevy Chase έπαιζε τον εαυτό του, δηλαδή έναν ρατσιστή κωλόγερο

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του συμπρωταγωνιστή του, Donald Glover

THE NERDSTREAM

27 Φεβρουαρίου 2018

Αγαπήσαμε το Community σφόδρα, γιατί η σειρά του Dan Harmon στο NBC (και για μια σεζόν στο Yahoo) μας έδειξε πώς γίνεται σωστά η nerd νοσταλγία, το meta χιούμορ του 21ου αιώνα, τα εκατομμύρια references, τα tributes σε κλασικές ταινίες και σειρές – χωρίς να θυσιάζει τίποτα σε συναισθηματική ειλικρίνεια. Από το βασικό καστ των αποτυχημένων φοιτητών του Greendale, η αγαπημένος μας κι αυτός που συνέχισε να μας απασχολεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο είναι ο Donald Glover, δημιουργώντας την εκπληκτική σειρά Atlanta και φτιάχνοντας μουσική ως Childish Gambino. Γι’ αυτό, λοιπόν, διαβάσαμε με προσοχή την εκτενέστατη νέα συνέντευξή του στο New Yorker, όπου μεταξύ άλλων αποκαλύπτει πώς ήταν η καθημερινότητα στα γυρίσματα του Community με τον Chevy Chase.

Στη συνέντευξη, λοιπόν, ο Glover σχολιάζει το ρατσιστικό περιβάλλον της βιομηχανίας της διασκέδασης και, μεταξύ άλλων, μιλάει για την σχέση του με τον Chevy Chase (δηλαδή τον Pierce του Community και πάλαι πότε κωμικό του National Lampoon και του Saturday Night Live) και συγκεκριμένα για την ρατσιστική συμπεριφορά του – κάτι το οποίο ταιριάζει γάντι με την φήμη του ως γερο-παράξενος εφιάλτης για τους συνεργάτες του. O Glover μας λέει ότι στα γυρίσματα ο Chase του έλεγε πράγματα όπως “ο κόσμος πιστεύει ότι είσαι πιο αστείος επειδή είσαι μαύρος”  και άλλα τέτοια χαριτωμένα σχολιάκια.

Τα λόγια του Glover επιβεβαιώνει και ο Dan Harmon (μετέπειτα δημιουργός του Rick & Morty), λέγοντας ότι “ο Chase είχε καταλάβει πόσο χαρισματικός ήταν ο Glover και εξέφραζε την ζήλια του προσπαθώντας συνέχεια να του την πει”. Απ’ ό,τι φαίνεται, η σειρά ήταν τόσο meta που ο Chase τελικά έπαιζε απλώς τον εαυτό του, δηλαδή έναν γερο-παράξενο ρατσιστή που δεν μπορούσε να συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι δεν βρίσκεται πια στο επίκεντρο της προσοχής.

Δείτε το trailer για την νέα σεζόν του Atlanta που βγαίνει την 1η Μαρτίου:

Best of internet