Quantcast

ΦantastiCon 2017: Το φεστιβάλ των φίλων του Φανταστικού αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει έκθεση βιβλίου, διαγωνισμούς, cosplay και εκλεκτούς καλεσμένους

THE NEWSROOM

6 Οκτωβρίου 2017

Aυτό το Σαββατοκύριακο είναι δύο ξεχωριστές μέρες για όλους τους φίλους του Φανταστικού. Το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου η οδός Μασσαλίας κοντά στη Νομική Σχολή της Αθήνας, το φεστιβάλ ΦανtastiCon που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση θέλει να προσελκύσει κομίστες, συγγραφείς, ηθοποιούς και άλλοι καλλιτέχνες, gamers, cosplayers και απλούς φίλους οποιουδήποτε πράγματος έχει να κάνει με το Φανταστικό.

Μεταξύ άλλων, η διοργάνωση θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, θεατρικά δρώμενα, διαγωνισμούς, κουίζ, παιχνίδια, αλλά και έκθεση βιβλίων, χειροποίητων αντικειμένων, διακοσμητικών και παιχνιδιών. Επίσης κάθε παρευρισκόμενος θα μπορεί να γίνει κριτής στους διαγωνισμούς «ΦantasticArt 2017 – Διαγωνισμός ψηφιακής τέχνης» και στο διαγωνισμό cosplay «Fantasy Champions 2017».

Όπως δήλωσε ο κ. Κώστας Κώτσιας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Φανταστικού ο οποίος είναι και ένας από τους διοργανωτές του ΦantastiCon:

«Η ελληνική παραγωγή στο χώρο του Φανταστικού, είτε μιλάμε για βιβλία, είτε για ταινίες, είτε για εικονογραφήσεις και κόμικς, είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε αυτή την παραγωγή και να φέρουμε κοντά τόσο τους δημιουργούς μεταξύ τους όσο και του φίλους του Φανταστικού»

Το φετινό φεστιβάλ έχει δύο εκλεκτά πρόσωπα που θα ενθουσιάσουν τους φίλους του είδους. Το πρώτο είναι η συγγραφέας Ιωάννα Μπουραζοπούλου, συγγραφέας φανταστικής λογοτεχνίας με πληθωρικό έργο και αναγνώριση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ένα διήγημα της οποίας πλαισιώνει και το πρώτο τεύχος του περιοδικού κόμιξ «Μπλέ Κομήτης», το οποίο παρουσιάσαμε πρόσφατα.

Η δε επίσημη καλεσμένη του φεστιβάλ θα είναι η ανεξάρτητη παραγωγός, ηθοποιός και σκηνοθέτης ταινιών του φανταστικού Kate Madison. Στα πλαίσια της παρουσίας της, θα γίνει προβολή των ταινιών της «Born of Hope» και «Ren» και θα ακολουθήσει στη συνέχεια συζήτηση με το κοινό.

Δείτε το πρόγραμμα του φετινού ΦantastiCon εδώ. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Οκτώβρη στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση (Μασσαλίας 22).

 

Best of internet