Quantcast

Ακούστε το καινούριο κομμάτι των Πυξ Λαξ για να μην υποφέρουμε μόνο εμείς

Το νέο τραγούδι της μπάντας δεν ακούγεται και τόσο νέο

Γιώργος Τσαγκόζης

13 Ιουλίου 2017

Η επιστροφή των «Πυξ Λαξ» στην δισκογραφία είναι γεγονός, οι γερόλυκοι της ελληνικής σκυλορουόκ επέστρεψαν και επιτέλους έχουμε ένα καινούργιο τραγούδι από το νέο τους άλμπουμ να δειγματίσουμε.

 

 

Το κομμάτι ονομάζεται «ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΗ» και από την αρχή του μας θυμίζει τους λόγους που μας κάνουν να θέλουμε να ξεριζώσουμε τα αυτιά μας κάθε φορά που ακούγεται έστω μισή νότα από κάποιο γλυκανάλατο τραγούδι της μπάντας.

Μια χαλαρή κιθαρούλα παίζει στο βάθος συνοδευόμενη από ανύπαρκτα ντραμς, η «μπροστάντζα» στο τραγούδι είναι οι φωνές του Φίλιππου Πλιάτσικα και του κριτή του X-Factor, Μπάμπη Στόκα, που εναλλάσσονται γύρω από τους στίχους.

 

 

Ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τους ακραία Πυξ – Λαξικούς στίχους του εν λόγω κομματιού:

Ταξίδια λέει θα κάναμε με μια θλιμμένη μπάντα
σε κάτι καλοκαίρια μακρινά

 

Προφανώς μιλάνε για τις καλοκαιρινές περιοδείες τους ανά την επαρχία που δεν ψήνονται να τις κάνουν, εξού και το «Θλιμμένη μπάντα», άλλα κάπως πρέπει να βγει και το μεροκάματο

Κήπους ονειρεύομασταν πιώμενοι στην βεράντα
ο Ρόρι βγήκε στην σκηνή το πλήθος μας πατά

Οι πιωμένοι κήπους ονειρεύονται, αυτό το πιάσαμε, την άσχετη αναφορά στο επεισοδιακό live του Γκάλαχερ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με το πλήθος να τους πατά, μας κάνει κάτι το Φροϋδικό και δεν έχουμε εμβαθύνει τόσο πολύ στο μυαλό του Πλιάτσικα που είναι και ο στιχουργός του εν λόγω κομματιού για να το κατανοήσουμε πλήρως.

Μη κολλάς με τα παλιά και μη πολυθυμάσαι
αφού η ζωή κυλάει μπροστά
γιατί εσύ πάντα πίσω να σαι;

 

Μετά από την αναφορά σε ένα live που έγινε πριν από 30 χρόνια, ο Φίλιππος μας λέει, μη κολλάτε με τα παλιά, η ζωή κυλά μπροστά, προσπαθώντας να περάσει υποσυνείδητα μηνύματα στους οπαδούς της μπάντας να αγοράσουν και το νέο του άλμπουμ.

Και ακούω μα δεν απαντώ εγώ κλείνω τα μάτια και θυμάμαι
και αν με ρωτήσεις θα σου πω
έλα απ’την αρχή όλα να τα πάμε

sense makes none

Το βιντεοκλίπ βασίζεται στο κλασσικό φτηνιάρικο «περνάμε καλά στο στούντιο γιατί είμαστε τρελό παρεόνι» concept

 

Δεν πέσαμε από τα σύννεφα με την άοσμη ξεχασμένη μάλλον από τα 90ς μπαλάντα της μπάντας. Αυτό που θα μας κάνει όμως να εκπλαγούμε αρνητικά είναι αν η επιστροφή των Πυξ Λαξ γίνει αιτία για να επιστρέψει στην μόδα αυτό το ψευτομεγαγχολικό στυλ που είχε σταδιακά πάψει να μολύνει την ελληνική μουσική και τις ελληνικές παραλίες τα τελευταία χρόνια .

Best of internet