Quantcast

ΗΠΑ: Όλο και περισσότερα μωρά παίρνουν όνομα από το Star Wars και αυτό δεν είναι του Luke

Οι νέοι γονείς φαίνεται να έλκονται από τη σκοτεινή πλευρά της δύναμης

LUBEN CREW

13 Μαΐου 2017

[break height=50=

Είναι κατανοητό πως με το Star Wars να είναι ένας ογκόλιθος της σύγχρονης κουλτούρας, κάποια στιγμή θα έδινε έμπνευση και για ονόματα μωρού στους νέους γονείς. Αυτό που είναι όντως ενδιαφέρον, είναι ότι απ’ότι φαίνεται οι γονείς δεν εμπνέονται μόνο από τους παραδοσιακούς ήρωες της σειράς που σώζουν πλανήτες και γαλαξίες από τους κακούς, αλλά και από τη σκοτεινή πλευρά της δύναμης.

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Κοινωνικής Ασφάλισης των ΗΠΑ. Ένα όνομα το οποίο ανέβηκε 2,368 σκαλιά για να φτάσει στην #901 θέση προτίμησης είναι αυτό του χαρακτήρα που παίζει ο Adam Driver στο τελευταίο Star Wars: του Κylo Ren.

[break height=50=

[break height=50=

Εντάξει, δε νομίζουμε πως κάποιος θα αγχωθεί που τα ονόματα δολοφόνων σκοτεινών jedi γίνονται δημοφιλή. Είναι όμως πιο συνολικό, όπως εξηγεί στο Associated Press η Laura Wattenberg, ιδρυτής του BabynameWizard.comΌπως φαίνεται, γενικά τα ονόματα των κακών είναι πιο πιθανό να ψήσουν τους γονιούς από των “καλών”. Η δε δημοτικότητα του Kylo μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο μετά το Star Wars: Επεισόδιο VIII – The Last Jedi στο οποίο θα τον ξαναδούμε αυτό το Δεκέμβριο.

Μερικά ακόμη από τα δημοφιλή ονόματα που προέρχονται από την ποπ κουλτούρα, για τα αγοράκια είναι τα Creed και Adonis (και τα δύο από το sequel του Rocky, Creed) και Zayn, από τον τραγουδιστή του γνωστού boy band One Direction. Όσο για τα γυναικεία, το πιο γρήγορα ανερχόμενο είναι το Kehlani, από την αμερικανίδα τραγουδίστρια.

(πηγή)

 

 

 

Best of internet