Quantcast

Όσο ο Τζήμερος δεν έχει πτυχίο, ο Dexter Holland των Offspring τελείωσε το διδακτορικό του στη μοριακή βιολογία

O τραγουδιστής και κιθαρίστας του δημοφιλούς punk rock συγκροτήματος δήλωσε ότι στο μέλλον θα δούμε κι άλλες δικές του δημοσιεύσεις

felix

12 Μαΐου 2017

O Bryan “Dexter” Holland, τραγουδιστής και κιθαρίστας των Offspring που όλοι ακούγαμε στα 90s αποφάσισε να γίνει και κάτι ακόμη πέρα από τραγουδιστής και κιθαρίστας των Offspring. Συγκεκριμένα, μετά από κάμποσα χρόνια σκληρής δουλειάς, o Dexter τελείωσε το διδακτορικό του στη Μοριακή Βιολογία από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, ερχόμενος να προστεθεί σε μια σειρά άλλων μουσικών της rock, οπως ο Brian May των Queen που έκανε το ίδιο στην Αστροφυσική το 2007.

H μελέτη του Holland εντός του γνωστικού του πεδίου είχε σε μεγάλο βαθμό να κάνει με έρευνα για το HIV-AIDS. Πιο συγκεκριμένα, αυτό ήταν το θέμα της διατριβής του με μήκος 175 σελίδων, η οποία φέρει τον τίτλο “Ανακάλυψη ώριμων αλληλουχιών microRNA εντός της κωδικής περιοχής του παγκόσμιου γονιδιώματος του HIV-1: Προβλεψη για νέους μηχανισμούς ιικής μόλυνσης και παθογένειας” (ό,τι καταλάβατε καταλάβαμε).

Σχετικά με τη διατριβή, ο Holland δήλωσε επίσης σε μια πρόσφατη συνέντευξη τύπου ότι “δεν πρόκειται να αποτελέσει θεραπεία, ούτε καν ένα άμεσο βήμα προς μια θεραπεία.”. Όμως, πιστεύει πως με τη συνεχιζόμενη έρευνα στο ζήτημα, μαζί με ότι έχουν μάθει οι ερευνητές τα τελευταία 30 χρόνια, μια θεραπεία είναι πολύ κοντά.

Σχετικά με το μέλλον του στο πεδίο, ο Holland είπε πως σκοπεύει να συνεχίσει να ερευνά το HIV κι ότι πρόκειται να δούμε κι άλλη σχετική δουλειά του να δημοσιεύεται τα επόμενα χρόνια, παρά το ότι οι Offspring το Σεπτέμβριο κάνουν άλλη μια παγκόσμια περιοδεία. Να σημειωθεί πάντως ότι από punk-rock μουσικoύς πρώτος διδάξας ήταν ο τραγουδιστής και μόνιμο μέλος των Bad Religion, Greg Graffin, o οποίος εκτός από διδάκτορας ζωολογίας έχει διδάξει στα πανεπιστήμια Cornell και UCLA.

 

 

Best of internet