Quantcast

Αποκαλύπτοντας τα νέα κεντρικά γραφεία της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας

Το εντυπωσιακό κτίριο χτίστηκε μόνο με 145 εκατομμύρια δολάρια από τις δωρεές πιστών

Harry Jesusweener

16 Δεκεμβρίου 2013

Ιδρύοντας ο Ron Hubbard το 1953 την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας, δεν φανταζόταν ότι 60 χρόνια και πολλές γενναιόδωρες “δωρεές” των μελών της μετά, θα χτίζονταν ένα γιγάντιο, υπερπολυτελές κτιριακό σύμπλεγμα για να στεγάσει τα κεντρικά της γραφεία. Συγγραφέας – ψιλοαποτυχημένος όπως είναι αναμενόμενο – επιστημονικής φαντασίας, ο Ron αποφάσισε, αφού δεν κέρδιζε ικανοποιητικά λεφτά από το γράψιμο, να παρουσιάσει στον ανίδεο λαό της Αμερικής την πραγματική υπόσταση του κόσμου στον οποίο ζούμε.

Σύμφωνα με τα διδάγματα του Hubbard και της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, πριν 75 εκατομμύρια το σύμπαν κυβερνιόνταν από ένα εξωγήινο τύραννο τον Ξένου, ο οποίος εξόρισε αμέτρητους εξωγήινους πολίτες της αυτοκρατορίας του στη Γη τους στοίβαξε σε διάφορα ηφαίστεια που εξερράγησαν και έτσι πέθαναν όλοι. Μέχρι στιγμής είναι πιο ενδιαφέρον από τον Αδάμ και την Εύα. Οι ψυχές των αδικοχαμένων εξωγήινων, τα λεγόμενα Θήτα, εγκλωβίστηκαν στη Γη και ζουν μέσα μας. Στόχος της εκκλησίας είναι με τις μεθόδους της να απελευθερώσει το Θήτα από μέσα μας, κάνοντας μας υπερανθρώπους, με υπερδυνάμεις βεβαίως βεβαίως.

Πάρτε πρώτα ένα ένα λεπτό να αφομοιώσετε όλα αυτά που μόλις διαβάσατε και μετά συλλογιστείτε πως, ναι, αυτά τα πιστεύουν χιλιάδες άνθρωποι! Ανάμεσα σε αυτούς και ο Τομ Κρουζ και ο Τζον Τραβόλτα. Βασικός άξονας της Εκκλησίας αυτής επίσης είναι πως όλοι αυτοί οι πιστοί πρέπει να πληρώσουν για να ανέβουν βαθμίδα πίστης.

Μαζεύτηκαν έτσι αρκετές επιταγές για να χτιστούν τα κεντρικά γραφεία, όπου οι αφοσιωμένοι Σαϊεντολόγοι θα μπορούν να συναθροίζονται, να μορφώνονται και φυσικά να αποκτούν υπερδυνάμεις – υπάρχει φυσικά και το αντίστοιχο δωμάτιο για την απόκτηση τους. Μας τρομάζει λίγο βέβαια η ιδέα του Τομ Κρουζ με υπερδυνάμεις. Θαυμάστε εδώ το γιγάντιο αυτό κτίριο που κόστισε 145 εκατομμύρια δολάρια.

 

Best of internet