Quantcast

WAR-TOYS: Σκηνές πολέμου φτιαγμένες από παιχνίδια

Ο καλλιτέχνης Brian McCarty, χρησιμοποιεί παιχνίδια ως μέσο αναπαράστασης εμπειριών, από παιδιά που έχουν βιώσει τον πόλεμο.

Hard Candy

12 Νοεμβρίου 2013

Το πιο πρόσφατο έργο του αμερικανού καλλιτέχνη Brian McCarty με τίτλο “WAR-TOYS”, επιδιώκει να εξερευνήσει το πρόσωπο του πολέμου, μέσα από τη σκοπιά των παιδιών που ζουν καθημερινά τον εφιάλτη των εχθροπραξιών.

Χρησιμοποιώντας  τις αρχές της θεραπείας μέσω της έκφρασης, ανθρωπιστικές οργανώσεις που εργάζονται με παιδιά σε ζώνες πολέμου, πρώην εμπόλεμες ζώνες, και σε στρατόπεδα προσφύγων, ενθάρρυναν τα παιδιά να ζωγραφίσουν σε χαρτί  τις εμπειρίες τους, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία επούλωσης των ψυχικών τους τραυμάτων.

Ο McCarty, που ταξιδεύει από το 2011 σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον πόλεμο  (όπως το Ισραήλ και η Λωρίδα της Γάζας), αφού συγκέντρωσε παιχνίδια, και δημιούργησε με αυτά αναπαραστάσεις των σχεδίων των παιδιών, αποτύπωσε φωτογραφικά το  αποτέλεσμα του.  Στις 5 Νοεμβρίου, ο McCarty άνοιξε  την ατομική του έκθεση με θέμα «Παιχνίδια Πολέμου:  Ισραήλ,  Δυτική Όχθη, Λωρίδα της Γάζας», που  παρουσιάστηκε στην Νέα Υόρκη.

toys 9

toys8

toys1

toys l 1

toys2

toys l 2toys4

toys l 4

toys6

toys l 6

toys7

toys l 7

toys3

toys5

 

Best of internet