Quantcast

Karla + Paul [Μέρος 2ο]

Ο βίος και η πολιτεία των Ken and Barbie killers

ladykiller

8 Φεβρουαρίου 2013

Για το πρώτο μέρος, κλικ εδώ.


Στο διάστημα που η Homolka ερωτοτροπούσε με τον νέο της φίλο, ο Bernardo κατέρρεε στο σπίτι τους πίνοντας και καταγράφοντας με την κάμερα όσα είχε να της πει. Σε έναν από τους πολλούς μονολόγους της έλεγε πως την αγαπούσε. Την αγαπούσε ακόμη περισσότερο και από την Tammy.

Εν τω μεταξύ, 26 μήνες νωρίτερα, οι αρχές είχαν πάρει από τον Paul δείγμα dna μιας και ήταν ένας από τους πολλούς ύποπτους για τους βιασμούς στο Scarborough. Τρεις βδομάδες αφότου τον παράτησε η Karla η αστυνομία είχε στα χέρια της τα αποτελέσματα (κάλλιο αργά παρά ποτέ). Το επόμενο 24ωρο η αστυνομία έφτιαξε έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω του και τον ακολούθησαν καθώς εκείνος παρακολουθούσε δύο αδερφές από το αυτοκίνητό του. Όταν, δε, διαπίστωσαν πως κατοικούσε στην περιοχή του Niagara γρήγορα τον συνέδεσαν με τους φόνους των Mahaffy και French.

Την ίδια περίοδο οι αστυνομικοί πήγαν από το σπίτι των θείων της, που έμενε η Karla και χωρίς να της εξηγήσουν γιατί, την ρώτησαν αν ποτέ είχε κόψει τα μαλλιά κάποιου και αν είχε βρεθεί ποτέ στο πάρκινγκ της εκκλησίας (εκεί απ’ όπου είχε απαχθεί η Kristen). Στις 17 Φεβρουαρίου του 1993 ο Bernardo συλλαμβάνεται με την κατηγορία των βιασμών στο Scarborough και η Homolka καθώς καταρρέει ομολογεί τα πάντα στους θείους της οι οποίοι την οδηγούν στο γραφείο ενός φιλικού τους δικηγόρου, του Ken Murray.
 
4443-3
 
Εν τω μεταξύ οι αστυνομικοί ερευνούν το σπίτι τους για στοιχεία επί 72 ημέρες. Γκρεμίζουν τοίχους, ανοίγουν τρύπες στα πατώματα, καταγράφουν κάθε τρίχα και ψάχνουν κάθε γωνιά για αποτυπώματα  Σε αυτό το διάστημα η Karla έχει πάρει την θέση του θύματος στην ιστορία και έχει διηγηθεί σε όλους, από τις νοσοκόμες και τους γιατρούς μέχρι τους συγγενής και τις αρχές πως ποτέ δεν πήρε μέρος σε κάτι με την θέλησή της και πως ο Bernardo την είχε μετατρέψει σε μαριονέτα η οποία κινούταν μόνο όταν ο αφέντης της κουνούσε τα δάχτυλά του.
 
Bernardo250
 
Ο δικηγόρος της Karla πήγε στον δικαστή με μια προσφορά. Θα κατέθετε εναντίον του Paul αρκεί να έδειχναν επιείκεια στην δίκη της. Μη έχοντας καταφέρει να βρουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο για την δολοφονία της Leslie και της Kristen δέχτηκαν  Αφού έμαθε για την διαπραγμάτευση o Bernardo έφτιαξε έναν χάρτη στον δικό του δικηγόρο που το υποδείκνυε που ακριβώς βρισκόντουσαν οι βιντεοκασέτες που είχαν τραβήξει αυτά τα χρόνια. Αργότερα ο δικηγόρος μπήκε στο μπάνιο, ανέβηκε πάνω στον νιπτήρα  ξεβίδωσε το φωτιστικό οροφής και ψάχνοντας με το χέρι του βρήκε τις 6 hi-8 βιντεοκασέτες που ενάμιση μήνα ερευνών δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει η αστυνομία. Αν είχαν προλάβει να τις καταθέσουν και δεν τις κρατούσε για λίγο στο γραφείο του η συμφωνία της Karla δεν θα είχε επιτευχθεί και σίγουρα δεν θα χτυπούσε η «καμπάνα» της μόνο για 12 χρόνια.

Δεν πέρασε όμως τόσο άσχημα στην φυλακή, αφού όπως δήλωσε σε μια συνέντευξη ποτέ δεν είχε πρόβλημα με την διοίκηση των φυλακών, τους ίδιους τους φύλακες ή τις συγκρατούμενές της (βέβαια όταν κάποιος λέει πως με την διοίκηση των φυλακών ήταν άριστες οι σχέσεις, ένα πράγμα σημαίνει).

Στα χρόνια που πέρασε στις δύο φυλακές τις οποίες εξέτισε την ποινή της έπαιρνε μέρος σε κάθε πάρτι και γιορτή που γινόταν και είχε αρκετές ερωτικές σχέσεις με συγκρατούμενές της.
 
karlah1 normal_Sexy_bench
 
Στο σωφρονιστικό κατάστημα Joliette διατηρούσε επί 3 χρόνια σχέση με την Lynda Veronneau η οποία εξέτιε ποινή για ένοπλες ληστείες. Αφού αποφυλακίστηκε υποτροπίασε ώστε να μπορέσει να είναι ξανά μαζί της. Ο έρωτας αυτός όμως έληξε άδοξα όταν σε μια εφημερίδα δημοσιεύθηκαν αποκλειστικές φωτογραφίες από την ζωή της στην φυλακή που εξόργισε μεγάλο μέρος του Καναδά και έτσι υπό την πίεση της κοινωνικής κατακραυγής η Karla μεταφέρθηκε στην ανδρική πτέρυγα που οι ανέσεις δεν ήταν, όσο να πεις, ίδιες. Εκεί γνώρισε τον αποκαλούμενο από τα ΜΜΕ «άλλος ένας Paul Bernardo» Jean Paul Gebet ο οποίος βρισκόταν στην φυλακή ύστερα από τον φόνο της συντρόφου του, πάνω σε έναν παροξυσμό ζήλιας. Μάλλον ερωτεύθηκαν τα παιδιά και όταν επέστρεψε ξανά στο Joliette κράτησε αποστάσεις από την μέχρι τότε ερωμένη της έως ότου και χώρισαν λίγο καιρό αργότερα. Το γεγονός αυτό ήταν καταστροφικό για την Lynda αλλά όπως έγραψε στο βιβλίο της, εκ των υστέρων κατάλαβε πως με αυτόν τον χωρισμό, η Karla, της έκανε καλό.

Ενώ το κορίτσι μας καλοπερνούσε στας εξοχάς δεν θα λέγαμε πως συνέβαινε το ίδιο στον Paul. Μεταφέρθηκε σε μια από τις παλαιότερες εν ενεργεία φυλακές στον κόσμο, το Kingston Penitentiary στο Ontario.


li-kingston-pen-istock-620
 
Το KP είναι μία από τις 9 φυλακές της περιοχής του Kingston όπου οι εγκαταστάσεις του κυμαίνονται από την πιο χαλαρή μέχρι και την πιο αυστηρή ασφάλεια. Εκεί είναι όσο σκληρή χρειάζεται να είναι μια φυλακή που μέσα της ζουν οι χειρότεροι εγκληματίες της χώρας (ή έτσι πιστεύουν πως πρέπει να ζουν). Φυσικό φως δεν υπάρχει εντός των τειχών, αλλά ούτε φρέσκος αέρας και η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική για αυτόν που μπαίνει πρώτη φορά. Ο Bernardo δεν βρίσκεται σε αυτή τη πλευρά της φυλακής.

Το υπόγειο είναι για τους χειρότερους των χειρότερων, για τους βιαστές, τους παιδόφιλους και τους παιδοκτόνους. Εκεί ζουν οι κρατούμενοι οι οποίοι πρέπει να προφυλάσσονται από τους υπόλοιπους. Άλλωστε για όποιον λόγο και να είσαι μέσα είναι θέμα τιμής να επιτεθείς και να χτυπήσεις αυτόν που καταδικάστηκε επειδή πείραξε παιδιά. Έτσι και οι συγκρατούμενοί του δεν είχαν και την καλύτερη συμπεριφορά απέναντί του, μέχρι που τον Ιούνιο του 1999 πέντε κατάδικοι προσπάθησαν να εισχωρήσουν διά της βίας στο μέρος όπου βρισκόταν το κελί του. Χρειάστηκε η επέμβαση της ειδικής ομάδας αποκατάστασης ταραχών – κάτι σαν τα δικά μας ΜΑΤ- που με την χρήση χημικών κατάφεραν τελικά να τους απωθήσουν.

Τα κελιά είναι κλειστοφοβικά  με μήκος περίπου 3 μέτρα και πλάτος όσο ή και λιγότερο της απόστασης των τεντωμένων χεριών του Bernardo. Σε αυτόν τον χώρο που στριμώχνεται ένα κρεβάτι και μία τουαλέτα περνάει τις 23 ώρες της ημέρας του και το αποχωρίζεται μόνο για λίγο όταν θα βγει να εξαργυρώσει το μερίδιο από τον φρέσκο αέρα που του αναλογεί. Ακόμα και στο ντουζ που πλέον είναι η μοναδική πολυτέλεια που μπορεί να έχει 2 φορές τη βδομάδα παρακολουθείται. Ενώ οι τοίχοι που το περιβάλουν δεν είναι διακοσμημένοι όπως της Karla και οι μοναδικές φωτογραφίες που τον απεικονίζουν έχουν παρθεί από τις κάμερες ασφαλείας.

bernardo5pn4

Σε αυτά τα 5-6 τετραγωνικά που χάνεται η αξιοπρέπεια, χάθηκε με τα χρόνια και η αναίδεια από το κάτωχρο πια πρόσωπο του Paul, που τόσο πολύ είχε κάνει εντύπωση κατά τους 3 μήνες της δίκης. Θεωρήθηκε από τους δικαστές «επικίνδυνος υποτροπής» και για αυτό δεν δικαιούται να κάνει αίτηση αποφυλάκισης μέχρι και το 2020.

Αλλά πως φτάσαμε εκεί.

Αφού η Karla άρχισε να ξαναβρίσκει – καθ’ ομολογία της- τον εαυτό της και να απομακρύνεται από το σύνδρομο της κακοποιημένης γυναίκας, περιέγραφε την σχέση και τον γάμο της με τον Paul σαν «ένα κύκλο κακοποίησης που μέσα σε αυτόν έμαθε να νιώθει ανίκανη» (The Battered Woman” 1979, dr. Lenore Walker). Όταν οι ερωτήσεις των αστυνομικών γυρνούσαν στο θέμα των βιασμών και των φόνων ισχυριζόταν πως είχε απώλεια μνήμης από το μετατραυματικό σοκ σαν αποτέλεσμα της θυματοποίησής της από τον Bernardo. Φυσικά δεν παρέλειψε να σχολιάσει πως παρά το γεγονός πως όταν έμενε με τους γονείς της και ο Paul την επισκεπτόταν μόνο τα σαββατοκύριακα ήταν τόσο αδύναμη και υπάκουη στις εντολές του που δεν μπορούσε να κάνει τίποτ’ άλλο παρά να τον βοηθήσει στον βιασμό της αδερφής της.

Κάποια άλλη στιγμή δήλωσε στους αστυνομικούς πως ο Bernardo καυχιόταν για τους βιασμούς που είχε κάνει και πως ο αριθμός ξεπερνούσε τους 30, διπλάσιος από αυτούς που τον υποπτεύονταν. Αργότερα, ενώ θα βρισκόταν υπό ψυχιατρική παρακολούθηση λίγο πριν τη δίκη, θα γράψει ένα γράμμα στους γονείς και την αδερφή της. Σε αυτό θα τους πει όσα κρατούσε τόσα χρόνια μυστικό  πως δηλαδή εκείνη και ο Paul ήταν οι υπεύθυνοι για τον θάνατο της Tammy. Βέβαια δεν ξέχασε για άλλη μια φορά να σχολιάσει την ψυχολογική και σωματική κακοποίηση που δεχόταν τόσα χρόνια και πως ποτέ δεν ήθελε να κάνει κακό σε κανέναν. Οι αδιάσειστοι μάρτυρες στην δίκη, τα βίντεο που είχαν τραβήξει μαζί, λένε πάντα την αλήθεια, αλλά η συμφωνία είχε προλάβει να γίνει.

Ο Paul αρχικά ισχυρίστηκε πως οι θάνατοι προήλθαν από ατύχημα, μετά όμως στην δίκη κατονόμασε την Karla ως αυτουργό. Όπως είπε τις ήθελε για ερωτικές σκλάβες και κάποια στιγμή θα τις απελευθέρωνε όμως εκείνη άρχισε να τις ζηλεύει. Το ίδιο ισχυρίστηκε λίγο πριν την αποφυλάκισή της μαζί με τον δικηγόρο του, Tony Bryant. Η Homolka αγχώθηκε πως θα τους κατέδιδε στην αστυνομία όταν έπεσε το μαντήλι που είχαν δέσει τα μάτια της Mahaffy και για αυτό του είπε να την σκοτώσουν χορηγώντας της ενδοφλέβια μία φυσαλίδα αέρα που θα της προκαλούσε εμβολή.

Παρόλα αυτά  αποφυλακίστηκε στις 4 Ιουλίου του 2005. Το αρχικό «σχέδιο» ήταν να εκτίσει το 1/3 της ποινής της, όμως δεν ευδοκίμησε λόγο των διαστάσεων που είχε πάρει η υπόθεσή της από τα media. Σε αυτά τα 12 χρόνια, πέρα από τα πάρτι και τις γιορτές, σπούδασε και πήρε το πτυχίο της στην ψυχολογία κάτι που μάλλον την βοήθησε ώστε να χειριστεί και να περάσει όλα τα ψυχολογικά τεστ που της γίνανε.
 
karlahomolka_wideweb__430x317
 
Αφού βγήκε από την φυλακή έδωσε μία και μοναδική συνέντευξη στο Radio-Canada. Δίπλα της καθόταν η δικηγόρος της Sylvie Bordelais που όμως δεν πήρε τον λόγο. Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης δήλωσε «Δεν θέλω οι άνθρωποι να πιστεύουν πως είμαι επικίνδυνη και πως μπορεί να πειράξω τα παιδιά τους». Για τους γονείς της απάντησε πως είναι κοντά της και την υποστηρίζουν «… Η μητέρα μου μια μέρα μου είπε πως με μισεί για όσα έκανα, αλλά με αγαπάει γιατί είμαι παιδί της» ενώ τέλος στην ερώτηση της δημοσιογράφου γιατί αποφάσισε να γίνει η συνέντευξη στα γαλλικά είπε πως λόγο των διαστάσεων που πήρε η υπόθεσή της στο αγγλόφωνο κομμάτι του Καναδά αυτός ήταν ο τρόπος της ώστε να αλλάξει σελίδα.

Ένα χρόνο αργότερα παντρεύτηκε τον αδερφό της δικηγόρου της, Thierry, και έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί. Στο μέλλον ακολούθησαν άλλα δύο.
 
6706070
 
Αν και κάποτε με τον Paul ονειρευόντουσαν να κάνουν δικά τους παιδιά ώστε να μπορούν να τα βιάσουν και να τα σκοτώσουν, πλέον δημιούργησε προφίλ σε διαδικτυακή σελίδα για νέους γονείς και δίνει συμβουλές στον τρόπο μεγαλώματος και συμπεριφοράς.
Τώρα πια έχει βρει ξανά την φόρμα της, έχει χάσει τα κιλά που απέκτησε κατά τον εγκλεισμό της και ζει με τον άνδρα της μάλλον στην Γουαδελούπη, τον τόπο καταγωγής του.

Στις 21 Ιουνίου του 2012 η δημοσιογράφος Paula Todd δημοσίευσε ένα 40σέλιδο ebook με τίτλο “Finding Karla: How I Tracked Down an Elusive Serial Child Killer and Discovered a Mother of Three”. Κατά δήλωσή της αφού την παρακολούθησε, για καμιά ώρα, εκείνη και τα παιδά της να παίζουν διαπίστωσε πως είναι μια εξαιρετική μητέρα. Αμέσως μετά την «επίσκεψή» της η δικηγόρος της κάλεσε την Todd και την ενημέρωσε πως «κανείς δεν ενδιαφέρεται για το που ζει ή για το τι κάνει».

Ψέματα, το ίντερνετ είναι γεμάτο blogs και ειδήσεις για την ζωή της.
 
4126337095_ff51fbd5d9

 

Best of internet