Quantcast

Μελοποιώντας τους φόνους (μέρος IΙ)

Με σκότωσε γιατί την αγαπούσα

ladykiller

6 Ιουλίου 2013

psycho_scream_newsdetailed_blue

 
 

Το “Young Hunting” είναι παραδοσιακό τραγούδι του 18ου αιώνα με ρίζες από τη Σκωτία και αναφέρεται στην ιστορία του Young Hunting που είπε στη γυναίκα του πως θα την αφήσει γιατί ερωτεύθηκε μια νεότερη και ομορφότερη από εκείνη. Παρά τα λόγια του, η σύντροφός του τον μέθυσε και τον οδήγησε για μια τελευταία φορά στην κρεβατοκάμαρα έστω για να της δώσει ένα στερνό φιλί και καθώς εκείνος έσκυβε από πάνω της τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. Με την βοήθεια μιας γυναίκας από την πόλη, την οποία είχε δελεάσει με ένα χρυσό δαχτυλίδι, πέταξαν στη λίμνη το άψυχο σώμα του. Όταν άρχισε η αναζήτηση του Young αρνήθηκε πως τον είχε δει ή πως ήξερε που βρισκόταν αλλά όταν πια βρέθηκε το σώμα του, μέσα στις ενοχές και την θλίψη για αυτό που είχε κάνει ομολόγησε την πράξη της και πέθανε στην πυρά.

Στην Αγγλία ο τίτλος του είναι “Earl Richard” ή “The Proud Girl” ενώ στην Αμερική “Love Henry” και “Henry Lee”.

 
 

 
 

Το 1998 –την εποχή που κατά πολλούς γραφόταν ακόμα ωραία μουσική– η τότε τραγουδίστρια των Catatonia, Cerys Mathews με τους Space είπαν ένα τραγούδι για όλα εκείνα τα ζευγάρια που δεν αντέχουν πια τη σχέση τους αλλά και δεν θέλουν να είναι χώρια μέχρι που φτάνουν στο σημείο να σκέφτονται διάφορους τρόπους ώστε να βγάλει ο ένας τον άλλο από τη μέση.

 
 

 
 

Από τον Απρίλιο του 1984 μέχρι και τον Αύγουστο του 1985 ο Richard Ramirez (Ricardo Leyva “Richard” Munoz Ramirez –οι ισπανόφωνοι και τα ονόματά τους) ή αλλιώς ο Night Stalker όπως τον είχαν βαπτίσει τα media πριν ακόμη τον τσιμπήσουν οι αρχές, τρομοκρατούσε τους κατοίκους του Los Angeles. 14 διαρρήξεις, 11 σεξουαλικές κακοποιήσεις, 13 φόνοι και 5 απόπειρες του στοίχισαν μία θανατική καταδίκη –πέθανε καθώς περίμενε. Για τον αμετανόητο σατανιστή ακούμε το Night Prowler των AC/DC.

 
 

 
 

O Peter Sutcliffe την πενταετία μέχρι και το 1981 την είχε ακούσει ελαφρώς μιας και στην απολογία του δήλωσε πως ο Θεός του είχε μιλήσει και ήταν εκείνος που τον καθοδήγησε να σκοτώσει 13 ιερόδουλες. Δεν κατάφερε να πείσει κανέναν μιας και όπως έδειξε η έρευνα ήταν συχνός θαμώνας της περιοχής και είχε διαφωνία με την πληρωμή των υπηρεσιών που δεχόταν από τα κορίτσια.

 
 

 
 

Την διετία 1979-1981 στην περιοχή της Atlanta στην Georgia εξαφανίστηκαν ή δολοφονήθηκαν το λιγότερο 28 αφροαμερικάνοι έφηβοι, ενήλικες και παιδιά. Ο τότε 23χρονος και επίσης αφροαμερικάνος Wayne Williams δικάστηκε και καταδικάστηκε για τους 2 τελευταίους φόνους. Οι αρχές από τη πρώτη στιγμή πίστευαν πως ήταν ο ίδιος που ευθυνόταν τουλάχιστον για τα 23 από τα 29 δολοφονημένα παιδιά  αλλά ποτέ δεν του απαγγέλθηκαν επίσημα οι κατηγορίες, ενώ ακόμα και σήμερα, 33 χρόνια μετά, συνεχίζει να λέει πως είναι αθώος. Ο Ian Gillan πιστεύει το ίδιο.

 
 

 
 

Στις 9 Οκτωβρίου του 2002 εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση η Aileen Carol Wuornos η οποία είχε καταδικαστεί για την δολοφονία 7 ανδρών στην Florida από το 1989 έως το 1990. Η ίδια δήλωσε πως βρισκόταν σε αυτοάμυνα καθώς ή την είχαν βιάσει ή είχαν προσπαθήσει ενώ εργαζόταν ως ιερόδουλη.

 
 

 
 

Λένε πως το δηλητήριο είναι το όπλο των γυναικών, κάτι που όπως φάνηκε δεν συμμερίστηκε ο Graham Young πίσω στο 1962, όταν δηλητηρίασε κάμποσα από τα μέλη της οικογένειάς του, καταφέρνοντας όμως να σκοτώσει μόνο τη μητριά του. Αμέσως μετά την αποφυλάκισή του το 1971 δηλητηρίασε άλλα 70 άτομα αλλά μόνο δύο τους βρήκε ο θάνατος. Κάτι έκανε λάθος στη δόση και οι deathμεταλλάδες Macabre στα δεκάδες τραγούδια που έχουν πει για serial killers και διάφορες μαζικές δολοφονίες είπαν και ένα για εκείνον.

 
 

http://www.youtube.com/watch?v=_Sj4mecOVpE

 
 

Τον Ιούνιο του 1985 ο Leonard Lake θα αυτοκτονήσει παίρνοντας ένα χάπι κυανίου λίγο μετά την σύλληψή του για κάποιο αδίκημα με όπλα. Τότε έγιναν γνωστά και τα εγκλήματα που είχε διαπράξει με τον κινεζοαμερικάνο Charles Ng στο ράντζο του στην περιοχή του Calaveras στην California. Θεωρείται πως είχαν βιάσει, βασανίσει και σκοτώσει μαζί 25 θύματα, ενώ τελικά κατάφεραν να καταδικάσουν σε θάνατο τον Ng για τα 11 από αυτά.

 
 

 
 

Ο Kenneth Bianchi και ο ξάδερφός του Angelo Buono Jr αποφάσισαν να μην ασχοληθούν με ό,τι ασχολούνται τα υπόλοιπα ξαδέρφια και έτσι απήγαγαν, βίασαν και στραγγάλισαν 12 γυναίκες. Θεωρήθηκαν ύποπτοι και για τους Alphabet φόνους χωρίς όμως να καταφέρουν οι αρχές να τους αποδώσουν σε εκείνους.

Οι Alphabet φόνοι είναι 3 ανεξιχνίαστες επιθέσεις βιασμού και στραγγαλισμού που πήραν το όνομά τους από τα κοινά πρώτα γράμματα που είχαν τα θύματα στο όνομα και το επίθετο αλλά και επειδή από το κοινό αυτό γράμμα άρχιζε και η ονομασία της περιοχής όπου είχαν διαπραχθεί.

Η Carmen Colon στο Churchville, η Wanda Walkowich στο Webster και τέλος η Michelle Maenza στο Macedon.

 
 

 
 

Με μόνο δύο θύματα στο ενεργητικό του, ο Ed Gein έμεινε στην ιστορία μιας και όπως έχουμε πει ενέπνευσε διάσημους μυθιστορηματικούς και τηλεοπτικούς χαρακτήρες όπως οι Norman Bates, Leatherface και Jame Cumb για αυτό και του αξίζουν δύο τραγούδια για κλείσιμο.

 
 

 
 

http://www.youtube.com/watch?v=LPwLbYFAElo

 
 

Best of internet